Da ne preterujemo – znamo da ima još dosta do kraja zime – ali koliko god da se trudimo, ne možemo a da ne dozvolim da se naša pažnja usmerava ka novoj sezoni - proleću . Koliko god je važno držati noge čvrsto u sadašnjosti, ipak smo od onih koji se raduju budućnosti, a naročito kada je u pitanju moda.

Uprkos ustaljenom mišljenju da se s godišnjim dobima menja i paleta boja - od hladnije do toplije, modni stručnjaci ove sezone očekuju drugačiji ishod. Šest dominirajućih nijansi zapravo stapaju boje zime i proleća, a obuhvatili smo sve - od zvanične Pantone boje godine za 2022, preko dizajnerskih stvari za sledeću sezonu, pa sve do naše modne intuicije.

U nastavku saznajte koje boje će biti najpopularnije u 2022. godini.

1. Bela kafa

Kaputi, čizme, ali i detalji u enterijeru - minimalisti obožavaju nijansu bele kafe, koja najupečatljivije izgleda u kombinaciji sa crnom. U Izgledaćete elegantno i stylish istovremeno, a imaćete komad u boji koja je uvek u trendu.

 2. Narandžasta

Ako pratite trendove, onda ste prethodnog leta sigurno imali kupaći kostim ili haljinu u ovoj boji. Opsesija se nastavlja i u 2022. godini, a jedan efektan komad može čitavu klasičnu kombinaciju da podigne na viši nivo.

3. Maslinastozelena

Prošlo je vreme kada smo mislili da je ova boja rezervisana za naše mame i da ne može da izgleda urbano (ili smo i mi odrasli...). Odaberite svoj maslinastozeleni favorit i spojite ga sa kožnim pantalonama za moćan look.

4. Crveno vino

Najlepša nijansa bordo boje - merlot, ove godine ostavlja nas bez daha svojom sofisticiranošću i odvažnošću. Jedan dobar sako u ovoj boji učiniće vas kraljicom poslovnog sastanka.

 5. Lavanda

Stigli smo i do boje koju je Pantone zvanično proglasio najpopularnijom za 2022. godinu. Boja lavande već drugu godinu za redom biće jedna od vaših omiljenih, naročito kada je vidite na mekanom kaputu, pletenoj suknji ili kožnoj torbi.

6. Čokolada

Ukoliko ste tamnog tena, nema razloga da ovu boju odmah ne uvrstite u svoj garderober. Mi ostali sačekaćemo do leta.