''Skrhani bolom javljamo da je Mr. Manfred Thierry Mugler preminuo u nedjelju, 23. januara 2022. Počivao u miru'', stoji u obaveštenju na zvaničnom Instagram profilu slavnog dizajnera na engleskom i francuskom jeziku. Uzrok smrti nije otkriven.

Manfred Thierry Mugler bio je jedinstvena i autentična pojava u svetu mode. Karijeru modnog dizajnera započeo je sedamdesetih, a njegove kreacije koje su spajale futurističke tehnologije, retro siluete i camp estetiku bile su namenjene onima koje žele da budu moćne, zapažene i zapamćene.

Preminuo Thierry Mugler, avangardni modni dizajner.
Profimedia 

Devedesetih je bio na vrhuncu slave, kada je supermodele obukao i režirao u spotu za pesmu ''Too Funky'' Georgea Michaela, a iste godine je lansirao i parfem ''Angel''. Zbog nesuglasica s novim vlasnikom brenda Clarinsom i gašenja haute couturea, Mugler se 2002. povukao iz brenda koji nosi njegovo ime, ali i iz modne mašinerije, radeći povremeno na biranim projektima, te sarađujući sa zvezdama poput Beyonce i Kim Kardashian, za koju je napravio slavnu ''mokru'' haljinu za Met galu.

Thierry Mugler kreirao je mokru haljinu za Kim Kardashian na Met gali.
Profimedia 

Njegovo modno stvaralaštvo ponovno je aktualizoala izložba ''Thierry Mugler, Couturissime'' koju je originalno postavio Museum of Fine Arts u Montrealu 2019, a prošle je godine postavljena u pariškom Musee des Arts Decoratifs, te se može pogledati do 24. aprila 2022.

Modna izložba u Parizu oživela je njegov lik i delo.
Profimedia 

Odlazak ovog nenadmašnog kreativca veliki je gubitak za svet mode, a od njega se na društvenim mrežama opraštaju prijatelji, obožavatelji i saradnici, poput Georgije May Jagger, Carle Bruni i Violet Chachki.

Thierry Mugler družio se sa Georgijom Jagger, Carlom Bruni, Violet Chacki.
Profimedia