Jedna od mnogih važnih stvari koju nam je donela ravnopravnost polova jeste androgena moda. Ženama više niko ne može da prigovara ako nose odela, široke krojeve, glomaznu obuću, a muškarci imaju slobodu da svoj stil oplemene svim bojama i ukrasima koje zamisle.

Epiteti ''muški'' i  ''ženski'' polako se brišu iz ustaljenih društvenih normi, a devojčice se sve više odlučuju za tatine patike umesto maminih sandala. 

Novi trend glomaznih mokasina, koje su do nedavno bile rezervisane samo za muškarce, donela je Prada, oživljavajući grunge vajb, a njenim primerom krenuli su i mnogi drugi modni brendovi. Zoe Kravitz, Pernille Teisbaek, Elsa Hosk, samo su neke od zvezda koje ponosno poziraju na Instagramu u novim ''džombastim'' cipelama.

Čak i kada zanemarimo koliko su fotogenične, ove old school mokasine su obožavane i zato što su vrlo udobne – a ako nas je nečem naučila pandemija jeste da su nam praktični komadi neophodni.

Najbolji deo je što nema pravila u njihovom kombinovanju. Naš predlog je da ih u dnevnoj varijanti nosite uz voluminozne haljine ili uz mom jeans i široki džemper. One koje su ukrašene glamuroznim detaljima, iskoristite za specijalne večernje prilike.

Pogledajte našu ediciju najlepših glomaznih mokasina, a onda brzo pronađite svoj savršen model za novu sezonu!