Cvetne haljine uvek su oduvek važile za poželjan dodatak svakoj modnoj kombinaciji, a osim što su efektne i ženstvene, lako se kombinuju, pa ih možete nositi uz patike, mule papuče, klompe, espadrile, popularne Birkenstock...

Ako i vi volite da nosite ovaj upečatljivi uzorak, evo šta treba da uzmete u obzir pri kupovini. Donosimo tri najvažnija modna trenda ove godine:

Volani

Modna kuća Zimmermann, iza sestara iz Australije Niki i Simon, lansirala je divne cvetne haljine sa lepršavim detaljima poput volana koji im daju sasvim novu dimenziju. Izrezi i volani na ramenima laskaju figuri i naglašavaju struk, dok blaga asimetrija daje poseban i moderan štih klasici. Ostatak stajlinga treba da bude veoma minimalistički - nežne sandale neutralnih boja i sa što manje detalja su najbolja opcija za stajling.

Puff rukavi

Ključni modni trend kada su u pitanju cvetne haljine su midi dužina i puf rukavi, baš kako ih je dizajnirao modni čarobnjak Erdem. S obzirom da puf rukavi i midi suknja pokrivaju veliki deo tela, pri stajlingu treba voditi računa da se istaknu najuži delovi tela, kao što su zglobovi i gležnjevi, kako bi se postigao vizuelni sklad. Obuća poput sandala na pertle savršeno zaokružuje ovaj romantični trend haljine, dok kaiš oko struka naglašava skladnost figure.

Asimetrija

Cvetne haljine koje potpisuje poznati belgijski modni kreator Dries Van Noten odličan su primer kako se uz pomoć asimetrije može postići fantastičan efekat. Kombinacije dva cvetna dezena, jedan u toplijim i jedan u hladnijim nijansama, funkcionišu besprekorno, a druga varijanta koja uključuje crnu lepršavu tkaninu izgleda genijalno. Kombinujte ove divne haljine sa, na primer, mule papučama ili ravnim sandalama.

 Izvor. tportal.hr