Jesenju kolekciju visoke mode Valentino je predstavio na otvorenom, uz zalazak sunca u vrtovima Château de Chantilly (nemoguće je ne primetiti da se i ova revija održala uz vodu!) severno od Pariza. Kolekcija Pierpaola Picciolija oduševila je bojama, raskošnim haljinama i wow detaljima, ali ovu reviju zasigurno ćemo pamtiti po neočekivanim lookovima, svojevrsnim interpretacijama teme kolekcije, te kontrastima i simbolima.

Finale Un Chateaux (2).jpg
Valentino 

Prvi i glavni utisak revije bio je - jeans. Naime, Kaia Gerber otvorila je reviju noseći farmerke od svilene tkanine, izvezene sitnim sedefastim perlicama, obojenim u 80 nijansi indigo boje, kako bi se postigla stvarna tekstura farmerki. Ovim je jeans evoluirao od masovnog trenda do haute couture-a, aludirajući da ovaj komad može da bude i te kako glam (pogledajte samom vintage Levi’s 501 Big E prekriven zlatnim vezom), kao i da je budućnost mode ipak ležerna i cool. ''Jednostavnost je rešena složenost'' citira Piccioli. Ili se tako samo činilo dok basic komadi nisu krenuli da se transformišu u ekstravaganciju, volumen i skulpture.

001_HC_UNCHATEAU_FW_2324.jpg
Valentino 

005_HC_UNCHATEAU_FW_2324.jpg
Valentino 

007_HC_UNCHATEAU_FW_2324.jpg
Valentino 

Château de Chantilly - istorijski simbol ekskluzivnosti - pretvara se u mesto inkluzije, slobode i razmene. On ga redefiniše, rekontekstualizuje, kao svedoka prošlih vremena, elitizma i statusa koji se ponovo kalibriše i postaje svačiji. Je li baš to uradio i Jacquemus revijom u Versailles-u

026_HC_UNCHATEAU_FW_2324.jpg
Valentino 

027_HC_UNCHATEAU_FW_2324.jpg
Valentino 

050_HC_UNCHATEAU_FW_2324.jpg
Valentino 

Otuda i naziv Un Chateau - Piccioli oduzima ovom mestu identitet - predstavlja ga kao bilo koji zamak, bezimen i univerzalan. Nekada je pripadao jednoj od najstarijih i najuglednijih francuskih plemićkih porodica, Montmorencyjevih, zatim je uništen tokom Francuske revolucije, i kasnije ponovno izgrađen kao muzej umetnosti - ali je uvek definisao visoku modu, klasu i stil. Piccioli je svojim modelima to u potpunosti ispoštovao, ali i okrenuo priču u smeru da čak i haute couture može biti za svakoga.

012_HC_UNCHATEAU_FW_2324.jpg
Valentino 

071_HC_UNCHATEAU_FW_2324.jpg
Valentino 

076_HC_UNCHATEAU_FW_2324.jpg
Valentino 

 Na kraju, Pierpaolo Piccioli prošetao je pistom sa celim timom iz Valentino ateljea, odajući posebnu čast svima onima koji čine brend ''iza scene''.

Finale Creative Director Pierapaolo Piccioli (2).JPG
Valentino