3 mikrotrenda sa kojima ćete osvežiti jesenje outfite: Modni insajderi obožavaju ove stilske detalje

Donosimo tri načina da unapredite vaš jesenji garderober.

Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Za sve fashion entuzijaste, dobro je poznat osećaj uzbuđenja zbog dolaska novih kolekcija i otkrivanja kako su oblikovani trendovi najavljeni pre nekoliko meseci, sa posebnim naglaskom na mikrotrendove. Recimo, odličan primer mikrotrenda je leopard print - motiv koji je na pistama predstavljen u total lookovima, dok se u realnosti najčešće nosi kao detalj, baš kao i neke od trenutno aktuelnih boja.

Mikrotrendovi su naš lični odgovor na velike trendove, naša reinterpretacija, ono po čemu ćemo se izdvojiti iz mase i copy-paste formata, a opet potvrditi da smo modno osvešćeni. Zato je posebno zanimljivo izdvojiti neke od mikrotrendova koji su se u prvih nekoliko nedelja ove jeseni pokazali kao poželjni i popularni, a ono što ih čini interesantnim je i činjenica da će se moći nositi i više od jedne sezone. Počinjemo!

Kratki sakoi

Dok i dalje obožavamo oversized blejzere, u fokusu su nam i komadi kraće dužine, oni koji se odlično kombinuju uz farmerke i pantalone sa visokim strukom, ali i uz pencil suknje.

Šareno pletivo

Na nedavno održanoj reviji modne kuće Loewe, svojim stilom oduševio je glumac Daniel Craig, pojavivši se na reviji u šarenom džemperu (s potpisom brenda). Višebojni, sa kariranim argyle uzorkom ili raznolikim motivima, ovaj tip pletiva nametnuo se svima koji teže cool jesenjim lookovima, te žele da odstupe od uniformisanog monohromatskog stila.

Cow print

Popularnost ovog printa potvrđuje i Google, ukazujući na to da je pretraga ovog trenda u porastu za više od 200%. Ovaj print motiv prisutan je u raznim formatima, a najviše nas privlače cipele, čizme i baletanke u cow printu. Odličan detalj za osveženje sezonske capsule kolekcije.

(Image credit: @sofiamcoelho) 

Izvor: ELLE / Storybook / Natalija Knežević