Konkursom za fotomodele, make-up artiste, stiliste, frizere i modne dizajnere biće oformljen modni tim s kojim će seminaristi Fotosofije realizovati modni foto - sešn.

Foto - seminar Fotosofia i ove godine će, već šesti put po redu, pružiti priliku onima koji se bave modnim zanimanjima vezanima uz fotografiju da na jednodnevnom foto - sešnu u sklopu seminara besplatno nadograde znanje i iskustvo, dopune svoje book-ove fotografijama različitih fotografa, povežu se s dosadašnjim seminaristima i uključe se u celogodišnje Fotosofia aktivnosti.

Petnaest fotografa, polaznika seminara pod stručnim vodstvom Damira Hoyke, realizovaće modni foto - sešn s timom koji će biti odabran na kastingu 30. maja 2015. a sastojaće se od dva ženska i dva muška fotomodela, make-up artista, stilista, frizera i modnih dizajnera. Prijavljeni na konkurs ne moraju biti profesionalci u dotičnim zanimanjima.

Predviđeni datum fotosešna u Termama Tuhelj je 25.6., a odabrani će imati snimanja s nekoliko fotografa od kojih će dobiti po 3 besplatne fotografije za svoj "book" ili slične privatne potrebe.

"Jedno od najvećih zadovoljstava mi je da povežem ljude koji su jedni drugima potrebni za realizaciju projekata i zajednički napredak. Budući da u potpisima fotografija snimljenim posle Fotosofije vidim da učesnici našeg fotosešna sarađuju, a i sam ih često angažujem, verujem da smo to ovim projektom i postigli", rekao nam je Hoyka, pa dodao:

"Ideja za projekat postaknuta je mojim ličnim iskustvima o tome koliko je u modnoj fotografiji teško okupiti prvi tim kvalitetnih, a besplatnih saradnika da bi snimio "book" bez kojeg je ulazak u "fashion" teško zamisliv."

I u ovoj sezoni projekta Fotomodel, Hoyki će u odabiru modnog tima pomoći netko od poznatih prijatelja Fotosofije. Dosadašnji počasni članovi FOTO - model žirija bili su Rene Bitorajac, Mila Elegović, Tomislav Jelinčić, Vedran Mlikota, Natko Zrnčić Dim, Zuhra, Barbara Nola, Goran Grgić, Davor Gobac i Vanessa Radman.

Konkurs je otvoren do 27. maja u ponoć, a kako da se prijavite, pogledajte na sajtu www.fotosofia.info