U organizaciji modne kuće Hugo Boss i muzeja Rockbund Art Muserm (RAM) nedavno je pokrenut internacionalni konkurs Hugo Boss Asia Art za Novu nadu azijske umetničke scene.

Nakon nekoliko meseci detaljne selekcije koja je obuhvatila 10 azijskih zemalja izabrano je 6 finalista: Guan Xiao (Kina), Huang Po-Chih (Tajvan), Moe Satt (Burma), Maria Taniguchi (Filipini), Vandy Rattana (Kambodža) i Yang Xinguang (Kina).

Drugo izdanje internacionalnog konkursa ima za cilj pronalaženje i promociju mladih i talentovanih umetnika sa područja Azije, podneblja koje je još uvek relativno nepoznato ne samo nama, nego i ostatku sveta.

“Nagrada Hugo Boss je značajan deo našeg projekta internacionalnog programa za stažiranje. Veoma smo počastvovani i sretni što imamo priliku da pokrenemo platformu za mlade talente po drugi put zaredom, pogotovo u jednoj tako eklektičnoj i egzotičnoj sredini kao što je Azija", izjavio je Dr. Hjordis Kattenback, izvršni direktor Sektora za kulturu pri Hugo Boss-u. 

Šest finalista će u okviru projekta imati priliku da se predstavi na grupnoj izložbi koju će sponzorisati i osmisliti RAM. Izložba će biti prikazana od 30. oktobra do 3. januara 2016. godine. Pobednik će biti izabran od strane internacionalnog žirija u novembru sledeće godine. Nagrada je više nego fantastična: stipendija u vrednosti od  300 000 kineskih jena kao i priliku da se usavršava.