Prema navodima stranih medija, britanska manekenka Cara Delevingne je raskinula ugovor sa svojom modeling agencijom Storm Model Management sa kojom je sarađivala od starta karijere!

Naime, 22-godišnja manekenka odavno već ne krije da je svet filma i muzike zanima daleko više od modelinga. Upravo zbog uloga u filmovima Paper Towns, Kids in Love, Pan, Tulip Fever i London Fields, Cara je smanjila broj radnih revija na minimum u poslednjih godinu dana, radeći dalako više editorijale i kampanje.

Da je trenutno fokusirana i posvećena samo filmskom svetu svedoči činjenica da Cara radi punom parom. Samo što je završila snimanje filma Paper Towns, britanska manekenka je otpočela snimanje filma Suicide Squad. Takođe, Cara već sada ima profesionalni ugovor sa agencijom koja reprezentuje glumce, William Morris pa mnogi pretpostavljaju da je Cara odlučila da modeling karijeru od sada vodi sama bez uplitanja agencije koja po difoltu uzima određeni procenat.

Uostalom, Cara je već odavno izgradila svoje ime pa ne sumnjamo da će ponuda i dalje imati koliko poželi. Delevingne je inače otkrivena od strane legendarne agentice Sarah Doukas koja je bila ključna za karijeru Kate Moss. Međutim, iako je uspela da postane velikom brzinom popularna, Cara je oduvek imala vrlo loše mišljenje o modelingu. 

“Moda je projektor onoga što postoji spolja, i to je to. Nema tu neke dubine, istraživanja, kreativnosti. Sve se vrti oko kreiranja prelepih stvari."

Za sada Cara ima ugovor sa YSL, Burberry i Mangom. Mi smo svakako bliži tome da ćemo Caru još uvek gledati u modelingu, na revijama, u okviru kampanja ali da će to biti sigurno u znatno manjoj meri nego što smo navikli jer Cara sanja glumačku i muzičku karijeru i ka tome odlučno stremi.