Ruska dizajnerka je odavno osvojila srca svih modnih zaluđenika i trendsetera. To se odnosi i na dame koje nismo mogli da zamislimo u nekoj Sergeenkinoj retro haljini.

Naime, čak je i kontroverzna i uvek provokativna Riri u svom poslednjem spotu za pesmu "Bitch Better Have My Money" nosila model s potpisom ruske kreatorke. Takođe smo nedavno i Emiliju Clarke videli kako na premijeri najnovijeg Terminatora na crvenom tepihu nosi upravo glam toaletu koju je osmislila Sergeenko. 

Kao i u svim prethodnim kolekcijama i u najnovijoj za Fall Couture, Ulyana ostaje verna korenima i retro formi. Ovoga puta rusku dizajnerku je nadahnuo sovjetski period u Sankt Peterburgu, odnosno red apartmana koji su funkcionisali kao svojevrsne komune u kojima su živeli ljudi različitih profesija i socijalnih statusa: od ljubavnica uticajnih političara preko mornara, porodica iz srednjeg staleža, KGB oficira do vojnih lica.  

Enterijeri su bili na prvu loptu raskošni ali sve je odavalo utisak masivnih prostorija u kojima je vreme stalo, prostorija koje su bile opremljene pohabanim, teškim nameštajem. To je Ulyanu inspirisalo da osmisli haljine nalik meblu sa sofa, kao i teške, raskošne kapute od krzna i satena. Ipak njenim kreacijama je taj završni detalj, onaj zbog kog najviše i volimo Ulyanine modele pružio unikatni vez tkalja i krojačica koje rade specijalno samo za rusku kreatorku.

Apartman kao lajt motiv poslužio ruskoj dizajnerki da istraži modele i kostime koje su tada žene lakog morala nosile u buduoarima. Crna svilena haljina na preklop nalik ogrtaču i cvetna svilena pidžama uparena sa krznenom kragnom su samo jedni od modela koji su proizašli iz tog nadahnuća, kao i svilenkaste salonke sa krznom nalik papučama koje su ljubavnice i prostitutke nosile mahom u budoarima.

Ruska dizajnerka ostaje verna svojim korenima i retro stilu..