Od kada je uplovila u vode sportske garderobe bilo da je radila za Adidas ili Olimpijski tim Britanije, Stella McCartney nije krila svoje oduševljenje što ima priliku da se bavi netipičnim odevnim komadima.

Samo godinu dana pre nego što startuju nove Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, Britanski olimpijski komitet je objavio da će njihove kostime opet dizajnirati engleska kreatorka Stella McCartney koja je postavljena za kreativnog direktora kompletnog britanskog tima koji se sprema za novu Olimpijadu.

Stella je da se podsetimo isti posao obavljala pre tri godine kada se Olimpijada održavala u Londonu kada su kostimi britanskog tima opisani kao jedni od najautentičnijih i najsofisticiranijih.

Više nego uspešna saradnja kao i činjenica da je Stella već dugi niz godina deo giganta Adidas za koji osmišljava modele sportskih kombinezona i bodija, ali i trenerke, preporučila je britansku kreatorku za obnovu saradnje.

“Ukazana mi je velika čast da budem opet deo ovako velike avanture i da sarađujem sa sportistima koji mene i celu naciju čine presrećnom. Čast je dizajnirati za njih."