Sedmi dan 38. Beogradske nedelje mode otvorile su revije renomiranih domaćih dizajnera Svetlane Jaćović, Budislave Keković i Ivane Pilje. Program je nastavljen ekskluzivnom revijom brenda Martini Vesto čije modele je dizajnirao Boško Jakovljević, a zatim i revje Tijane Krstić, Ane Trošić Trajković i Danice Aleksić.

Kolekcija Svetlane Jaćović nastala je u procesu istraživanja geometrijskih formi i geometrijskih tela. Kolekcija u sebi prožima uticaj Istočnjačkih arabeski i optičke iluzije stvorene osnovnim geometrijskim telima. Odsustvo boja prebacuje fokus na ručno izrađene detalje – ličnu estetiku i umetnički potpis.

Nova kolekcija Budislave Keković pod nazivom „Elements Inside“ crpi ideje iz savremene arhitekture, prirode, kao i principa dvojakosti formi. Kontrast ravnih, geometrijskih linija, trodimenzionalne forme tela i monohromatski odnosi tonova postaju prikaz konstantnog sukoba čoveka sa njegovim unutrasnjim JA i onim što ga čini. Modeli su izrađeni od muslina i neoprena, sa dodacima pamučnih delova.

Ivana Pilja u svojoj novoj kolekciji ide korak dalje u istraživanju novih formi i skulpturalnom pristupu kostimu. Inspirisana Bauhaus baletom iz 1922 godine i horor filmom Village of the Damned, kolekcija predstavlja skulpturalnu iluziju obojenu u crno-belo. Na oduševljenje publike, na samom kraju revije na pistu je izašla čuvena rok pevačica Slađana Milošević.

Najveća prezentacija muške mode je svakako revija brenda Martini Vesto by Boško Jakovljević. Za novu kolekciju, Boško crpi inspiraciju iz perioda završetka sedamdesetih i početka osamdesetih godina u kojima su muzička i vizuelna umetnost doživele svoj vrhunac.

Kao i svaki put do sada, odevni komadi iz kolekcije Martini Vesto Classic su izrađeni od najkvalitetnijih italijanskih materijala, modernog dizajna. Martini Vesto Black linija koketira sa uličnom modom koja pomera granice uvek drugačijim i inovativnim modelima. U ulozi manekena, na pisti se pojavio i poznati fotograf Miša Obradović. Ekskluzivna revija okupila je veliki broj poznatih ličnosti, a posebnu atrakciju predstavio je nastup Pinkovih zvezdica.

Revijama autorske mode zatvoreno je poslednje revijsko veče beogradske nedelje mode.

Publika je najpre videla kolekciju „Panic“ dizajnerke Tijane Krstić. Dizajnerka u kolekciji koristi prirodne materijale koji su prijatni, elastični i prilagođavaju se svakoj figuri, idealno naglašavajući ženstvenost i seksipil.

Nakon toga usledila je revija „Plain-Plane“ brenda „Mood Board by Ana Trošić Trajković“. Kolekcija je nastala kao rezultat istraživanja aviona, pa na svakoj kreaciji dominiraju elementi industrijskog dizajna. Modeli su namenjeni ženi koja je definisala lični stil i odbila da se uklopi u stereotipe u životnom i modnom smislu.

Poslednja revija nosi potpis autorke Danice Aleksić. Reč je o kolekciji namenjenoj ženama, te su najprisutnije glamurozne svečane haljine, montoni, kožne jakne i mantili, kao i ranije dominiraju svila i koža. Ove zanimljive i neuobičajene kombinacije učinile su modele još atraktivnijim.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija