Pantone, globalni autoritet u svetu boja je konačno otkrio paletu boja koje će dominirati sledeće godine – Rose Quartz (pink, 13-1520) i Serenity (plava 15-3919). Pa ukoliko ste veliki fan pastelnih nijansi, a posebno baby plave i baby pink boje, verujemo da vas je ova vest oduševila! 

Dok je tekuća godina bila obeležena nijansama relativno neutralne ali bold i otmene Marsale koja najbliže odgovara talogu vina ili sušenoj krvi, 2016. će pripasti daleko vedrijim i mladalačkim bojama koje neće samo dominirati u svetu mode, već i enterijera, kućnih preparata, bele tehnike. 

Ove dve boje pedstavljaju kako Pantone naglašava u svom promo video spotu BALANS - TOPLINU- KOMPLEMENTARNOST - DUALNE EFEKTE - MIRNOĆU. Već smo ih videli u kolekcijama Louis Vuittona, Oscara de la Renta i Diora.

Takođe, zanimljivo je da je boja zastave transrodnih osoba takođe u ovim bojama jer se obe boje doživljavaju kao unisex i ultimate boje mode.

Tu je naravno i pevačica Grimes čiji stil ali i video spotovi su prepuni pink i blue detalja. Konačno, moramo da spomenemo i Justina Biebere, čiji video za pesmu "What Do You Mean" je provučen kroz pink i blue filtere.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija