S obzirom da je ipak još uvek rano da vam otkrijemo glavne trendove za proleće, smatramo da je odličan trenutak da vas uputimo u boje koje će obeležiti novu sezonu, kao i tkanine na kojima će te iste doći do izražaja uz pomoć teksture.  

#BOJE 

Većina boja koja će dominirati je inspirisana umetničkim delima Matissea, Picassa, Franka Stelle, Esther Stewart i Sama Fallsa, živopisnom i egzotičnom Kubom, ali i željom da se i "diskonektujemo" iz sveta tehnologije i vratimo prirodi.  

Zahvaljujući kompaniji Pantone koja je već godinama apsolutni lider u svetu boja, već znamo koji kolorit će dominirati na našim prolećnim krpicama. Kompletna paleta boja osmišljena je sa ciljem da relaksira naš um, ali i sa namerom da zavlada no-gender vajb, odnosno uniseks boje. 

Pa koje su to boje: neon CRVENA koja ima podton narandžaste boje ( Fiesta), topla i raskošna nijansa ŽUTE (Buttercup) koja podseća na prvi sunčani dan proleća, kao i ZELENA (Green Flash) koja je najsličnija sveže ošišanoj travi i koja predstavlja kontrast zelenih površina naspram urbanim gradskim sredinama.

Roksanda Ilinčić spring / summer 2016 (foto: Imaxtree)

(Snorkel) PLAVA je najtradicionalnija nijansa navy plave koja dolazi kao osveženje u toplim mesecima koji su pred nama, a inspirisana je svetom marine i primorskih gradića. Među top 10 je i Rose Quartz nijansa bledoružičaste PINK boje, koja je proglašena za boju proleća!!

Elie Saab spring / summer 2016 (foto: Imaxtree)

Serenity je još jedna nijansa PLAVE — koja umiruje i izgleda kao odsjaj rane zore u plavom, ledenom moru. Tu je i prelepa nijansa LJUBIČASTE - Lilac Gray koja je već sada popularna.

To smo videli na revijama visoke mode kada je bila najzastupljenija boja na revijama najjačih dizajnera poput Elie Saaba, Zuhair Murada, Armanija, Diora, Ulyane Sergeenko i ostalih dizajnera. 

Zuhair Murad haute couture spring / summer 2016. (foto: Imaxtree)

#NAJBOLJE KOMBINACIJE BOJA

Od samog prezentovanja ključnih boja za proleće, nekoliko kombinacija se izdvojilo!

ZELENA + PLAVA: savršena kolorbloking kombinacija koja polako prerasta u novu klasiku.

BLEDORUŽIČASTA + PLAVA: nežnost i ženstvenost nikada nisu izgledale ovako bajkovito i prefinjeno.

CRVENA + BLEDORUŽIČASTA: ovaj duo vas opet uči da crvena i roze idu sjajno.

ŽUTA/KREM + ROZA: smela, ekstravagantna i pomalo ekcentrična kombinacija koja je stvorena za sve one koji vole da se igraju s modom.

DRIES VAN NOTEN spring / summer 2016 (Foto: Imaxtree)

#MATERIJALI

Tkanine treba da izgledaju classy ali i eklektično, kao da su skupocene i da poseduju 3d efekat.

Zato ćemo na proleće šetati tanje pletivo neobičnog skoro pa psihodeličnog, duplog tkanja, zatim pamuk sa apstraktnim, neobičnim printom jarkih boja, sjajna svila i polumatiran saten koji će najbolje stajati u vidu mantila i haljina A kroja.

U svetu aksesoara će dominirati torbe od pačvorka, rukavice otvorenih prstiju i kožne sandale.

#more_is_less je parola koja bi trebala da vas vodi u svetu materijala.

#NEGA

Kada je reč o tkaninama, veoma dobro znamo da one zahtevaju posebnu negu koja će dugoročno sačuvati njihovu boju i kvalitet. Zato je važno izabrati tečni deterdžent čiji vrhunski kvalitet čuva tkaninu, sprečava da boje izblede, osvežava intenzitet obojene ili crne odeće i izglađuje oštećena, siva vlakna kako bi učinio da svaki komad garderobe izgleda kao nov.  

Foto: Profimedia

Perwoll ReNew+Color pruža posebnu negu vašoj omiljenoj šarenoj odeći. Unapređene su performanse pranja i sprečavanja pojave sivih vlakana. Boje vaše odeće su jačeg i dugotrajnijeg intenziteta, kao nove!

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija