The Net Set

Oni su bili prvi luksuzni sajt za kupovinu, među prvima su na scenu doneli shopping preko mobilnih uređaja i zato ne čudi da je Net-A-Porter krenuo u osvajanje s-commerce tržišta šireći tako svoj uticaj i na društvene mreže lansiranjem platforme The Net Set.

Radi se o aplikaciji koja pruža iskustvo ugodnog shoppinga u društvu, korisnici mogu pratiti više od 350 brendova čiji artikli su u ponudi sajta Net-A-Porter, a tu je i 20 odabranih ambasadora stila među kojima su Poppy Delevingne i Nicole Warne... Možete na primer uploadovati fotografiju trešanja u cvatu u Tokiju, a aplikacija će vam ponuditi svaki komad odeće i aksesoara koji sadrži taj print i boje ili se uz njega slaže. Za izbor se zatim možete odlučiti posle ćaskanja sa korisnicima koji imaju sličan ukus. Od lansiranja u maju prošle godine aplikacija je preuzeta više od 100.000 puta i jasno je da je ovaj modno-tehnološki tim osvojio još jedan džek-pot!

Villoid

It devojka modne scene, Alexa Chung, dobro je poznata na društvenim mrežama, njen online uticaj dodatno je porastao kad je postala voditeljka programa na YouTube kanalu britanskog izdanja Voguea.

A prošle godine svom bogatom CV-ju dodala je još jednu stavku, ona stoji iza lansiranja aplpikacije Villoid. Radi se o „inspiracija + shopping” aplikaciji u čijem opisu stoji: „Ovo je vaša lična kabina za presvlačenje gde možete da eksperimentišete i da se igrate sa odećom više od stotinu kreatora i brendova kao što su Converse, Acne, Marc Jacobs, Alexa Chung za AG, Chloe...

Kako bi sve bilo još interesantnije, možete dodavati i sopstvene fotografije da biste stvorili mood board”. Ukratko, to je mešavina Pinteresta i Instagrama uz koju ćete se beskrajno zabavljati. 

Spring

Spring je aplikacija koju bismo mogli najpreciznije da opišemo kao Instagram na kome možete kupovati. Ona vam nudi da pratite i pretražujete impresivnu listu brendova (od Alexandera McQueena, preko Opening Ceremony, sve do Warby Parker) i nudi vam informacije o njihovoj ponudi (odnosno obaveštava vas o novitetima i popustima).

Zahvaljujući ovoj aplikaciji možete u svoja virtualna shopping kolica da ubacujete odeću sa raznovrsnih mesta, a zatim da sve lako kupite u jednom kliku. Platforma je tako dizajnirana da je neverovatno lako da se snađete u poređenju sa ostalim shopping aplikacijama sa nelogičnim interfejsom. Ime Spring potiče od poznate shopping destinacije, ulice Spring Street u njujorškom Sohou.

Kupovina je superlaka jer čim se ulogujete ostavljate podatke kao što su broj kartice i adresa za dostavu, a dovoljno je da neku stvar samo dodirnete prstom i vaša je!

Online modni igrači

Sve je veći broj modnih stručnjaka koji su napravili transfer u kompanije usmerene isključivo na online rast i razvoj

*Eva Chen: U trenutku kada je na Instagamu imala 390.000 pratilaca Eva je napustila poziciju glavne i odgovorne urednice magazina Lucky i zauzela novoosnovanu poziciju direktorke za modne saradnje u kompaniji Instagram. Pored toga Eva je i u bordu direktora kompanije The Yoox Net-A-Porter. 

*Joe Zee: nekadašnji kreativni direktor američkog print izdanja ELLE magazina zamenio je tu poziciju mestom glavnog urednika sajta Yahoo Style, u trenutku kada je Marissa Mayer pristupila velikom rebrendigovanju tog sajta.

*Mira Duma: na početku smo svi mislili da se radi o još jednoj ruskoj trendseterki koja ima talenta za uklapanje skupih komada, ali vreme je pokazalo drugačije. Mira je danas na čelu globalne grupacije Buro24/7 koja posluje u deset zemalja na tri kontineta. 

Tekst: Jelena Karakaš

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija