"Jeremy Scott nije kreator. On je zabavljač, ali nije dizajner sa velikim D."

Ove izjave ste mogli da čujete tako često u modnim krugovima od kada je Scott preuzeo palicu kreativnog direktora italijanske modne kuće. Njegove Barbike, Happy Meal torbice možda su postale instant trend i omiljen detalj Anne Dello Russo, ali od strane modnih stručnjaka smatrane su, za mnoge, svojevrsno ismejavanje mode.

Svestan da ga niko nikad neće smatrati jednakim Karlu, Rafu, Miucciji, Tomu, Johnu i ostalim vizionarima mode, Jeremy je odlučio da se saživi u ulogu zabavljača i pokuša bar da bude nalik najvećem zabavljaču modnog sveta ( ali i sjajnom kreatoru!) - Jeanu Paulu Gaulthieru.

Moramo da priznamo da je to velikim delom i uspeo jer ovakav show, dramatičnost i teatralnost na pisti je imao samo veliki francuski dizajner. Scott je priredio reviju koja je upravo najviše ličila na pozorišnu predstavu, sve sa kulisama barokne ruinirane palate, teškim haljinama koje se puše od dima i modelima koji su izgledali kao da glume heroine nekog noar filma.

foto: Instagram / fashiontomax

foto: Instagram / fashiontomax

foto: Instagram / voguerunway

Ipak nijedna kreacija nije izazvala toliko ovacija i slikanja kao "luster haljina". Naš Instagram feed je bio preplavljen crnom haljinom koju je nosila Anna Cleveland! Crna uzana haljina je imala improvizovan luster kao "oklop", tačnije krinolinu od sitnih kristala koja je oko njen krojila naraskošniji glitter luster koji ste videli do sada!

foto: Instagram / fashiontomax

Ako izuzmemo nekoliko dramtačinih haljina, ostatak kolekcije je ispratio Moschinovu estetiku koja se bazira na velikom broju kožnih komada i istaknutog logoa. Šminka i kosa su bili stilizovani u funky osamdesete.

foto: Instagram / fashiontomax

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija