Anthony Vaccarello, stidljivi dečko iz Belgije koji je dizajnirao za Donatellu seksepilne haljine s prorezima, novi je kreativni direktor Saint Laurenta, nasledivši na tom mestu Hedija Slimanea.  

“Saint Laurent je legendarni dizajner koji je poznat po svojoj kreativnosti, stilu i smelom osećaju za rizik. Presrećan sam što mi je ukazana prilika da nastavim njegovo nasleđe u ovoj impresivnoj kući," izjavio je Vaccarello nakon objavljivanja vesti.

Vaccarello je prvi put prikazao svoju kolekciju pre 5 godina, kada je i osvojio prestižnu ANDAM nagradu za Fall kolekciju. Na parisku modnu scenu je došao posle dvogodišnjeg angažmana u Fendiju, nakon čega je "klesao" svoje modele u modnoj kući Versace, radeći pravo za glavnu liniju, a potom za Versus Versace.

“Sve se vrti oko crne boje i seksepila," izjavio u backstageu nakon svoje debitantske revije za Versus dokazavši da je bio pravi izbor Donatelle Versace. 

foto: Instagram / anthonyvaccarello

Među njegovim "devojkama" koje obožavaju da nose njegove modele, odavno su Karlie Kloss, Anja Rubik, Charlotte Gainsbourg, Jennifer Lopez, Gisele i Rosie Huntington-Whiteley.

foto: Instagram / anthonyvaccarello

“Izuzetna nam je čast što možemo da objavimo da je Anthony Vaccarello novi kreativni direktor Saint Laurenta. Njegova savremena moda, čista estetika su sjajna podloga za našu kuću. Anthony ima neverovatnu moć da provocira ženstvenost i da muške krojeve i elemente pretvara u seksi proreze i precizan, oštar kroj. Uzbuđeni smo i jedva čekamo da vidimo novu eru u Saint Laurentu," stoji u saopštenju kuće. 

Vaccarellova prva kolekcija za Saint Laurent biće prezentovana na PFW u oktobru ove godine kada ćemo videti prolećne kolekcije.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija