Malo je dizajnera koji se trude da iz revije u reviju nas očare, iznenade i pokažu nešto drugačije. Iako su čak i u svetu, klasične prezentacije revija prevaziđene i dovode u pitanje opstanak velikog Fashion weeka, većina regionalnih dizajnera još uvek se drži tradicionalnih revija koje se održavaju u hotelskim atrijumima, izložbenim salama i sličnim, megalomanskim zdanjima.

Međutim, to se ne odnosi na mladu i talentovanu Ines Janković koja je odavno napustila okvire klasične prezentacije, odvevši nas svaki put u svoj svet mode putem različitih lokacija i atmosfera. Pamtimo svi reviju u impresivnom Dragstoru, zatim Bridal show u Centru za kulturnu dekontaminaciju, kao i nešto potpuno drugačije - izložbu nakita u galeriji HUB12.    

Poslednja Inesina revija je ipak bila za klasu gore.

Događaj na kome mogu da joj pozavide i velika svetska imena. Još od kada smo primili ultraneobičnu pozivnicu na pleksiglasu sa neon potpisom INES i saznali da će svoju najnoviju kolekciju za proleće / leto 2017, prikazati na otvorenom, na platou ispred veličanstvenog Muzeja 25. maj, očekivanja su bila visoka! 

Iako najavljena za sredu, usled loših vremenskih uslova, revija je održana u četvrtak, 3. juna. Pod kreativnom direkcijom studija DesignBüro, a u organizaciji Modnog studija Click i agencije PREVENTER, Ines je i ovoga puta išla jedan korak ispred drugih. 

foto: Instagram / nenadclick

Kružna pista sa mnogo LED ekrana i reflektora, u predivnom ambijentu fontane Mladost, ispred Muzeja 25. maj je bila sjajna scenografija za Inesine modele među kojima smo videli Irenu Krstić, Tijanu Krstić, Bojanu Anđelić, Marinu Krtinić, Nadežda Dimitrijević! 

foto: Instagram / coopermarina

A modeli? Čista sofisticiranost odevena u najlepše nijanse neon zelene, puderasto ružičaste, fuksije, prugice i baby plave. Naš favorit? Prugaste kilote, srebrna jakna i ljubičasta maksi haljina.

foto: Instagram / ivana_stan

Ne smemo da zaboravimo ni atraktivne, mahom metalik cipele koje potpisuju sestre iza brend RUSH, kao i odličan beauty look koji se bazirao na wet kosi i jarkim, kremastim ruževima i sjajnoj koži.

foto: Instagram / branyaudrey

Kolekcija Bird in Space

Kolekcija za sezonu proleće/leto 2017 brenda Ines Atelier nosi naziv Bird in Space i inspirisana je istoimenom skulpturom rumunskog vajara Konstantina Brankucija. Ovo remek-delo nastalo je 1923. godine, a ono što ga čini specifičnim je činjenica da se umetnik nije fokusirao na fizičke atribute ptice, već na njene pokrete u letu. Eliminisani su perje i krila a telo izduženo do granice apstraktnog i futurističkog. Upravo na tom pristupu/filozofiji je baziran i dizajn modela koji čine ovu kolekciju.

Ideja je bila pretstaviti modernu ženu koja nije izgubila svoju senzualnost i sofisticiranost. Ona je slobodna i poletna, što je prikazano korišćenjem laganih svilenih tkanina, sa štampanim motivom krila, upotpunjenim detaljima neonskih boja. 

Kao specifičan vid primene kontrasta, prisutna je upotreba Hi-tech satena, 3D mreže i koža u metalik tonovima, koji vanvremenskom izgledu daju notu svežine i inovacije. 

Biti oslobođen stega koje nam diktira današnje vreme, zapravo pretstavlja najveći luksuz savremenog života. 

Kada uspemo da ih se oslobodimo, na bilo koji način, tada počinjemo stvarno da živimo...

Kolekcija Bird in Space uskoro će se naći u studiju INES Atelier u Dositejevoj 22/2.

foto: Instagram / kafenisanje

foto: Instagram / vertiigo_design_and_style

Inesinu reviju nije propustio ni veliki broj poznatih. Videli smo Anu Stanić, Jelisavetu Orašanin, Sofiju Milošević, Darka Kostića, Martu Jovanović, Saru Jovanović, Nevenu Božović i mnoge druge.

foto: Instagram / cokabroz

Za muziku je bio zadužen Marko Milosavljević koji je veče počeo i završio sa pesmom Nine Simone - I put a spell on you. Pa Ines, začarala si nas!!

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija