Fotograf Nick Knight i stilista Edward Enninful udružili su snage i snimili video kojim su pokušali da reinterpretuju 7 smrtnih grehova u modnom svetu današnjice.

Iako je asociacija, kultni film "Se7en" reditelja Davida Finchera nema nikakve veze s ovim. Ovo je kreativna perspektiva legendarnog britanskog stiliste i modnog urednika časopisa W, Edwarda Enninfula, koji je ovim videom hteo da obeleži svojih 25 godina rada u modnom svetu.

Angažovao je neke od najvećih svetskih muza poput Kate Moss, Naomi Campbell, Karlie Kloss, Jourdan Dann, Laru Stone, Annu Ewers, Mariacarlu Boscono i Karen Elson koje su interpretovale sedam smrtnih grehova nove generacije. Na projektu su sarađivali sa kompanijom Beats by Dre, čiji se soundtrack savršeno uklopio u intrigantne kadrove.

Enninful je izjavio kako taj projekat najbolje reflektuje retrospekciju njegove karijere koju je preslikao u novu digitalnu eru. "Na pamet mi je pala ideja da angažujem svoje najdraže muze kako bi najbolje opisale "smrtne grehove" današnjice, kao što su selfiiji, web kriminal, "hejtovanje" i ostala čudovišta modernog virtuelnog sveta. Negativni komentari koji se pojavljuju u isečku s Jourdan Dunn, zapravo su stvarni.

Na kraju, šta bi najbolje moglo opisati 2016. godinu nego "hejtovanje" ljudi u virtuelnom svetu današnjice?" 

Priredila : Dunja Sabljić