Jako slične televizijske serije poput Ugly Betty i Sex and the city, govore o kostimima i stilu oblačenja. Kao i u filmu "The Devil wears Prada" kostimi koji su nošeni od strane glumica igrali su mnogo veću ulogu nego sami ljudi koji su ih nosili. Podjednako su vredni pomena koliko i upečatljivi - tome možemo zahvaliti kostimografu Patriciji Field koja ih je stvorila.

U čast desetogodišnjice od snimanja slavnog filma, sastali smo se sa Patriciom Field da se prisetimo uspomena o stvaranju filmskog garderobera koji je nominovan za Oskara.

Od toga kako je nastala scena sa ozloglašenom bundom, do kreiranja stila oblačenja Meryl Streep i Emily Blunt, prisećamo se i nekih od najboljih trenutaka iz filma:

Donna Karan je bila role model za kreiranje Mirande Priestly

''Nakon upoznavanja sa Meryl, dobro sam obratila pažnju na linije njenog tela. Dobila sam ideju da posetim arhivu Donne Karan, jer kad je Donna bila na početku karijere njen uspeh zasnovao se na činjenici da su joj krojevi lagani, laskavi, istaknuti u ramenom delu i oko stuka bez preteranih detalja. Nisu ličile na kostime iz npr. Dinastije. Znala sam da će njena arhiva ponuditi dobru osnovu za izgradnju Mirandinog izgleda. Naravno, pogledala sam i druge dizajnere, ali Donna je bila najvažnija.'' rekla je Patricia.

Foto: Instagram/ fashiontvla

Da nije bilo Chanela, ne bi bilo ni Andy

''Odavno imam poseban odnos sa Chanelom pa sam ih pozvala i pokazala im scenario. Bili su izuzetno zadovoljni i želeli su da mi izađu u susret, prvenstveno zato što su želeli da vide mladu devojku u Chanelu. Bili su jako darežljivi. Što je bilo zaista sjajno, jer nakon upoznavanja Annie, momentalno sam je zamislila kao pravu Chanel devojku - kao totalnu suprotnost od npr. Versace devojke. Kombinacija je ispala jako dobra.''

Patricija je povukla lične veze da bi napravila ozloglašenu bundu koju je nosila Priestly

''Imam jednu poznanicu iz Rusije koja je veliki ljubitelj krzna i tada je upravo otvorila butik u Njukorku. Znate, kada imate posla sa vrlo vrednim modnim komadima, pomoć prijatelja je imperativ! Ne možete da radite glamurozan film sa npr. komadima odeće iz H&M-a. Ne kažem da je bilo šta loše kod H&M...''

Emily Blunt je bila najveća ljubiteljka mode na setu

''Obožavala je odeću, kao i sve aksesoare koje smo joj dodelili. Bila je vrlo obazriva prema detaljima. Njen lik je po mom mišljenju bilo najstrože odeven od svih iz tima, ali Emily je znala to da iznese, izgledala je vrlo ubedljivo.''

Foto: Instagram/ fashiontvla

Odela Stanley Tucci omogućile su njegovo bolje razumevanje karaktera koji igra

''Držao je intervju i polaskao nas izjavom da nije imao pravu sliku o tome kakav je njegov karakter, ali kada je prvi put otišao na prvu probue odeće i nakon toga,, tačno je znao kakav lik treba da tumači,'' rekla je Patricia.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija