Nova kolekcija prva je njegova "see-now-buy-now" kolekcija.

Taj ćemo izraz u bliskoj budućnosti čuti još mnogo puta i dobro ga upamtiti jer ona menja kompletan, do sada ustanovljen koncept Fashion week izdanja. Radi se o tome da kupci širom sveta više ne trebaju da čekaju sledeću sezonu kako bi komade koje su videli na FW, kupili u buticima.

Sve što vidimo na pisti od sada ide direktno u prodaju, pa je tako Fordova kolekcija već sada dostupna u online shopu MyTheresa.

Fashion week mode koji je započeo jutros u Njujorku trebao bi predstaviti dizajnerske kolekcije za proleće i leto 2017. međutim, s obzirom na taj novi koncept s kojim je prvi započeo Burberry, kolekcija je namenjena zimskoj sezoni.

Time će se uveliko promeniti način prikazivanja kolekcija, ali i samih FW izdanja koji postaju sve ugroženiji.

Ford je pored Burberryja shvatio koliko je dosadašnji način, koncept zastareo pa je i sam među prvima odlučio krenuti novim putem. Kolekcija koju je juče prikazao u Njujorku u potpunosti se može nazvati "zimskom".

Obiluje komadima od kože, krzna, štofa i nezaobilaznog pliša, i sve to u pravoj "zimskoj" paleti boja od crne i sive do zelene te svetle i tamno smeđe. Da priča ne bi ostala preklasična i dosadna, Ford je kožu obojio zanimljivom ombre tehnikom, patchwork detaljima od krzna, štofanih kaputa koje je ispunio ružičastim krznom, a suknje obogatio isprepletenim kaišem.

Vrlo su zanimljivi bili i sjajno ukrojeni sakoi s uskim strukom i naglašenim bokovima koji su sjajan dokaz koliko je Demna Gvasalia s vraćanjem Balenciaginih klasičnih formi na piste uticao na svet mode, pa čak i na renomirane dizajnere poput Toma Forda.

U poslednjem dijelu kolekcije Ford je publici ponudio nekoliko večernjih haljina od pliša, ukrašenih ljuskastim perlicama u tonovima metalik srebrne i modroplave. To su modeli s kojima on nikada ne greši i sigurno je kako će se niz supermodela i celebrityja pojaviti u ovim komadima na božićnim zabavama modne elite, pa čak i na Met Gali.

Za kraj valja spomenuti kako je Ford u ovoj kolekciji predstavio i nekoliko muških modela.

To je tema za sebe, no jasno je vidljiv pomak koji dizajneri rade prema spajanju muških i ženskih kolekcija što je jedan veliki udarac za muški Fashion week, ali i za mušku modu generalno koja pada u drugi plan i senku iza ženskih kolekcija.

Izvor: buro247.hr

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija