Prošlost ostaje u prošlosti i sa time moramo da se pomirimo. Nova vremena donela su nove trendove, naročito u svetu mode, u kojima poenta upravo leži u promenama i novinama.

Biti iznova i iznova drugačiji i zapažen, privući pažnju i po mogućnosti šokirati, a pritom sve to spakovati u nešto prijemčivo i publici i potencijalnim kupcima primamljivo..., složićete se, nije jednostavan zadatak.

Tu veliku ulogu igraju modeli. Nekada su to bile Cindy, Naomi, Linda i ostale, a danas su to Gigi, Bella, Kendall. Nekako, mi još uvek ne možemo da prežalimo stare...

Versace je bio prvi modni kreator koji je prepoznao moć i uticaj tadašnjih supermodela. One su bile na naslovnicama svih magazina, vladale su modnim editorijalima širom sveta, a onda ih je on doveo na pistu.

Na njegovoj reviji za jesen-zimu 1991. Naomi Campbell, Christy Turlington, Linda Evangelista i Cindy Crawford prošetale su uz pesmu “Freedom” od Georgea Michaela, a u istom spotu koji je prethodno objavljen sve četiri su se pojavile.

Momenat u kome na Versaceovoj reviji jedna po jedna izlaze na pistu uz ovu pesmu, pevušeči reči iste, ostaće zauvek zapamćen u analima modne istorije. U jednom trenutku sve četiri devojke ruku pod ruku zajedno šetaju pistom, izazivajući “wow” efekat kakav modni svet nije doživeo do tada. Postale su instant senzacija.

Od tog momenta koji se smatra biblijskim u modnoj imperiji, stvari više nikada nisu bile iste, one su to promenile, a na ceni su sada pored lepote, došle do izražaja spontanost, harizma i zračeči seksipil koji su tada i u narednih nekoliko godina zavladali modnim pistama.

Versace je podstakao i druge dizjanere da angažuju suprmodele za svoje revije i tako je rođeno razdoblje njihove vladavine. Supermodeli 90-ih postali su simbol za jednu eru kako to niko pre njih nije bio, ali ni kasnije.

Sorry Kendall i Gigi, ali ove devojke su ipak imale X faktor, a ne samo porodični pedigre, i ako nisu imale nekoliko miliona pratilaca na Instagramu koji tada nije bio ni san, imale su milione fanova širom sveta!

Pogledajte video snimke i prisetite se tih "zlatnih" cura i momenata u modnom svetu:

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija