Bližimo se oktobru, mesecu u kom se navršava 26 godina od sada već legendarnog spota za hit pesmu George Michaela iz devedesetih - "Freedom".

Mislimo da nema osobe koja već ne zna kompletan spot u kome se pojavljuju tada najlepše i najpoznatije manekenke, famozni prvi supermodeli - Naomi Campbell, Linda Evangelista, Cindy Crawford i Christy Turlington. Čuvena četvorka đuska i otvara usta na rime zarazne pesme, u crno-belom spotu koji je režirao David Fincher, dok je za stajling bila zadužena Camilla Nickerson.

Devojke su sa tolike harizme i šarma se uživele u dodeljene uloge, da smo svi tada bili malo zbunjeni uvereni da one nisu samo modeli već i pevačice. Bio je to sjajan potez bivšeg pevača teen senzacije "Wham", a sada gej ikone, koji je umesto klasičnog spota odlučio da za potrebe snimanja angažuje najveće supemodele te dekade.  

Pa ima li boljeg načina da se obeleži jubilej ovog sjajnog spota od snimanja nove, moderne verzije u kojoj su sada glavne uloge "modela" poverene novim supermodelima? Nema!

Pogledajte u nastavku delić spota u kom se pojavljuju mega supermodeli današnjice—Adriana Lima, Joan Smalls, Anna Ewers, Irina Shayk, Taylor Hill, odevene u modele iz prolećnih kolekcija koje smo videli u Njujorku na Fashion Weeku kako đuskaju i pevaju na rime Georgeovog klasika koji i dan danas nas tera da plešemo i pevušimo.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija