Jedan pariski stilista koji svakodnevno dobija sve veću popularnost na Instagramu, nije osvojio korisnike ove internet plaforme svojim smešnim meme facama ili selfi fotografijama.

Ovaj dvadesetrogodšinji stilista iz Pariza koji se na internetu predstavlja kao “Youth Smhr” nije otkrio svoje lice, niti čak svoje pravo ime na društvenim mrežama. 

"Zaista sam želeo prvo da pokažem svoj rad, a ne sebe. Odlučio sam da na svakoj fotografiji na kojoj stilizujem modela, prikažem svoje ruke i ramena. Moje lice nije okrenuto ka kameri, ali moj rad je na taj način odlično prezentovan." 

Tipičan shot uključuje par istegnutih ramena i ruku, koje se pridržavaju za kragnu ili rukav modela, što nas u velikoj meri podseća na prepoznatljiv look Vetementsa.

Ova neobična odluka prezentovanja rada je očigledno izazvala pažnju ljudi koje intrigira njegov rad...

Kada god objavi sadržaj, njegova relativno mala grupa pratilaca (oko 8 000 korisnika) ostavlja veliki broj lajkova, dok je sekcija za komentare ispunjena porukama kao što su ljubav, odličan rad, i sl.

Samim tim, feed vizuelno ostavlja utisak.

Nastavak na sledećoj strani...

PageBreak

Njegov stilizovan look, često se sastoji od slojeva sa fokusom na uklapanje materijala ili boja. Ansambl koji čine vetrovke pokazuje materijal koji je nošen na nekoliko različitih načina, kao što je top, šorts i klasična jakna, dok denim u vidu kanadskog tuksedo odela, Smhr stilizuje na neobičan način: vezivanjem gornjeg dela- jakne oko struka. 

Ova ideja o miksovanju materijala, tekstura i boja odnosi čak i na aksesoare:

Braon i crni kožni kaiševi obuhvataju sam gležanj, predeo nogu i struka, kako bi kreirale 3 D top.

Smhr je otkrio da je nedavno diplomirao u Europan Business School u Parizu, na smeru fashion and luxury, ali da još uvek nema profesionalno iskustvo u stilizovanju.

"Sve se odnosi na guerilla stil. Modeli na fotografijama su zapravo moji prijatelji, a mnoga odeća dolazi pravo iz second hand prodavnica, ili je napravljena od neočekivanih materijala. Primer za to su pantalone koje sam napravio od starih torbi, zavoja i sunđera, otkrio je on i dodao da se oslanja na sve što se nalazi oko njega."

U jednom looku, on je koristio platnene tote torbe kao košulje, kombinujući ih sa suknjom i crop ružičastom kožnom jaknom. Za Smhr sve je oblik samoizražavanja, koji je dosta drugačiji od tipičnog pariskg stila. 

"Iako stvarno volim pariski stil, imam osećaj da ovde svi pokušavaju da kopiraju jedni druge, kaže on. Baš zato, mislim da možemo da utičemo na modu sa bilo čim što vidimo, dodirnemo, osetimo, ili razmišljamo."

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/