Došao je i taj trenutak kada nam je Pantone, lider u lansiranju boja otkrio koja nijansa će obojiti svet mode, enterijera, pa i svet automobila naredne godine! Nova boja treba da unese promenu i svežinu, a igrom slučaja boja za 2017 i jeste takva: sveža!   

U pitanju je svetlozelena boja koja nosi naziv Greenery, i predstavlja zorom okupnu zelenu livadu - svežinu, mladost, ponovno rođenje. Ovo je možda do sada najsvetlija i najneutralnija nijansa koja je odabrana za boju koja će obeležiti jednu godinu. 

"Ova nijansa zelene je potpuno drugačija od svih boja koje smo imali prethodnih godina, ali sviđa nam se što smo iznenadili sve i predstavili boju koja je pozitivna, vedra, prepuna života, ali i potrebe da restartujete sebe i kompletan život. Ovo je boja prirode, našeg prirodnog okruženja koje je svetlo, okupano suncem i vedrinom," stoji u saopštenju kompanije Pantone.

foto: Instagram / lauracaufape

Pantone je do sada birao nekoliko zelenih nijansi za Color of the Year, ali nikada nije izabrao neku tako svetlu i vedru poput Greenery koja treba da nas podstakne na nove početke. Setimo se pre 3 godine je Boja godine bila Emerald, a pre 6 zelenoplava Turquoise, ali obe nijanse su bile zagasite, tamnije zelene od Greenery.   

"Ovu boju bi izabrala osoba koja je mudrica, sklona životu na otvorenom, raspoložena za promene i za eksperimentisanje. Izabrala bi je osoba koja živi punim plućima i koja se bez obzira na godine oseća mladoliko. Osoba koja želi da se okruži mirnoćom i pametnim, razboritim i racionalnim svetom, a ne politikom i kompleksnim društvenim pitanjima."

U želji da pomogne ljudima da shvate kakva je boja Greenery i sa kojima se najbolje slaže, Pantone je osmislio i tri šeme sa kompatabilnim bojama:

Sklad / neutralna gradacija 

Potpuni kontrast / neočekivana, jaka trancizija koja je tu da "razmrda", probudi neutralnu, svetlu nijansu zelene 

Blagi kontrast / ladylike gradacija  

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.instagram.com/ellesrbija