Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ova zemlja postaje ozbiljan kandidat na modnom tržištu

Autor majab

Decenijama, pa praktično i vekovima, sve se u modnom svetu vrti oko Italije, Francuske i Engleske, kao i Amerike. Čini se da četvorka sada konačno dobija još jednom takmaca i to ozbiljnog!

 Izvor: foto: Instagram/philiptreacy

Na prvi spomen Irske, prvo nam pada na pamet predivna priroda, živopisni krajolici, bogata kulturološka pozadina i čuveni pabovi naravno. Mode nema ni u najavi.

 Međutim čini se da je Irska prošle godine počela da se budi. 

Kada je u pitanju moda, uvek se sve više manje vrtelo oko susedne Engleske i oči su bile uprte u London. Kad malo ovratimo film unazad jedini modni dizajner koji nam pada na pamet pri pomenu ove zemlje, jeste Philllip Treacy, koji već godinama stvara ekstravagantna šešire i najmanje je pet puta osvojio nagradu za najboljeg britanskog dizajnera modnih dodataka. 

No, sada se stvari polako ali sigurno menjaju. 

U decembru, na modnoj dodeli nagrada Irska je bila zastupljena u kategoriji najboljeg dizajnera muške, ali i ženske odjeće. Dizajner Jonathan Anderson, poreklom iz Severne Irske bio je nominovan za svoj brend J.W. Anderson, koji je prošle godine postao opšet popularan među trendseterkama širom sveta. Takođe,  bio je nominovan i u kategroji za najboljeg internacionalnog dizajnera modnih dodataka za španski brend Loewe. Bez obzira na to što nije osvojio ove nagrade, zasluženo se našao u tim kategorijama, Loewe torbe su jedne od trenutno najpopularnijih na tržištu i to nema sumnje.

foto: Instagram: jw_anderson

Dablinka Simone Rocha, imala je više sreće i osvojila je nagradu za najbolju dizajnerku ženske odeće. Rocha se na jedan način smatra i  delom irske modne dinastije, s obzirom na to da je njen otac John Rocha osvojio nagradu za britanskog dizajnera godine još 1993.

Kada su Simone za časopis Numero Magazine pitali ima li zemlja iz koje dolazi uticaja na njen rad, odgovorila je da su baš irski krajolici mnogo uticali na njen osjećaj za teksture i tkanine, baš kao i njezina ljubav u pripovedanju priča kroz modu.

"Volim kada moje kolekcije probude sećanje na određena razdoblja i mesta".

Najnovije

Najpopularnije

Moda

Celebrity