Iako je visoka moda dozvolila da ready-to-wear kod nekih dizajnera izgleda bolji od #hautecouture kolekcije, Dior ostaje možda jedina kuća u kojoj se tačno zna razlika između ove dve linije!

Za to je zaslužna impresivna tradicija ove francuske kuće i njeni couture majstori koji već decenijama realizuju najveličanstvenije haljine visoke mode koje predstavljaju i dalje mala umetnička remek-dela iza kojih stoje sati i sati šivenja, krojenja, bojenja.

S dolaskom Marije Grazie Chiuri to se nije promenilo. Ona je nastavila tamo gde je Raf stao. Komunikacija sa glavnim modelarima, krojačicama i majstorima za detalje mora da bude najbolja moguća.

Sve što Maria zamisli, ljudi iz couture ateljea na čelu sa Florence Chehet moraju da isprate.

Negujući #valentino senzibilitet Maria je osmislila bajkovite, puderaste i prozračne haljine od delikatnog i romantičnog tila koje je ukrasila cvetnim aplikacijama.

Koliko je proces od skice do haljine dugotrajan, intenzivan i zahtevan posao koji iziskuje i poseban herbarijum za cvetne aplikacije koje će se naknadno ušiti na haljine demonstrira sledeći video koji je Dior podelio na svom Instagram profilu.

U pitanju je #howto video koji pokazuje kako je nastala Brise de Mémoire'haljina:

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/