Italijanska kuća Roberto Cavalli konačno je otkrila ko je njen novi kreativni direktor. Nakon što je kormilo brenda napustio Peter Dundas u oktobru 2016. godine Cavalli je pronašao naslednika. U pitanju je britanski kreator Surridge koji će biti odgovoran za sve linije brenda.    

Paul Surridge je do ove objave bio na mestu konsultanta u Acne Studiosu, pre čega je bio kreativni direktor u Z Zegna, u periodu od 2011 do 2014. Britanac, jedan od dizajnera koji su završili čuvenu englesku The Central Saint Martins školu je svoje modno iskustvo najviše čeličio i učio pod Calvin Klen kućom u kojoj je stažirao tokom devedesetih, zatim je tesno sarađivao sa Christopherom Baileyem u Burberryjum, ali i Rafom Simonsom 

"Bilo je teško odabrati pravog, jer je bilo nekoliko kandidata od kojih su mnogi pokazali neverovatan kreativni potencijal da vode našu kuću. Zato je odluka bila ekstremno teška, ali razlog zbog kog smo izabrali Paula je bila činjenica da on pored sjajne i uspešne karijere ima jasnu sliku onoga što treba da sledi u daljem razvijanju brenda," stoji u saopštenju kuće koja je istakla da je Paul snažan timski igrač sa posebnim senzibilitetom i digitalnim bekgroundom.  

Naravno,, odmah nakon objave italijanske kuće, oglasio se i Surridge.

"Ponosam sam i počastvovan što ću preuzeti kormilo ove fantastične italijanske kuće. Ovo je jedinstvena prilika da pokrenem novo poglavlje u Roberto Cavalli univerzumu, koji veliča lepotu žene, njen seksepil, senzualnost i moć. Ja ću se fokusirati na ručni rad koji je uvek bio jedan deo dnk gena kuće s nadom da će brend kao i ja samo moći da ubere plodove zajedničkog rada." 

Surridge će svoju prvu kolekciju predstaviti u septembru u Milanu, za sezonu proleće i leto 2018.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/