Nakon Diora, red je došao na još jednu renomiranu francusku kuću da predstavi svoju najnoviju Resort kolekciju. Za razliku od Christiana Diora koji nas je "odveo" u kalifornisjku pustinju, LV se opredelio za azijsko podneblje, magičan i mističan Japan. 

Nicolas Ghesquière je tako nastavio da bira neobične lokacije za predstavljanje Resort kolekcija, nakon što nas je prošli put oduševio izborom spektakularnog Niterói muzeja u Riju. I ovoga puta, jedan muzej je izabran za mesto održavanja revije. U pitanju je muzej Miho koji je projektovao I.M.Pei i koji se nalazi na sat vožnje od japanskog grada Kjota.

Masivne stepenice i prelepa, masivna drvena kuća koja se nalazi na samom vrhu izgleda kao preslikan Shangri-la, raj na zemlji. 

“Oduševili smo se muzejom koji najviše sliči drvenom hramu, a koji je projektovao 1997. godine Pei, čovek koji stoji iza redizajna staklene piramide koja se nalazi ispred Luvra," izjavio je Ghesquière.

U sferi kolekcije primetan je bio uticaj japanske mode, pa i lepote koji se najviše oslikavao na ilustracijama koje su krasile svilene haljine i oslikanim Kubuki "očima" karakteristićnim za rad Kansai Yamamotoa, koji je poslužio za inspiraciju i mini saradnju u okviru torbi i marama.

Ovaj japanski dizajner je čuven po stilizovanju Davida Bowie u svetlucavi kombinezon jumpsuit, takođe je utkao put ka Zapadu, svojim sunarodnicima kao što su Kenzo Takada, Yohji Yamamoto i Rei Kawakubo.

Yamamoto, odeven u moćno, elektrik crveno odelo, bio je među V.I.P. zvanicama pored miljenica kuće - Michelle Williams, Jennifer Connelly, Sophie Turner i Isabelle Huppert.

foto: Instagram /louisvuitton

Ghesquière inače zaljubljenik u japansku kulturu, nekoliko puta je putovao u ovu azijsku zemlju, pa je ova kolekcija ne samo ljubavno pismo Yamamotu, već celoj japanskoj kulturi. Zato u samoj kolekciji ima i detalja koji podsećaju na samurajski oklop, boje su Karosavine, šminka je čista oda Kabukiju - tradicionalnom japanskom pozorištu. Tu su bili i motivi ribarskog života, kao i scene iz japanskog serijala Stray Cat Rock. 

Darkerski, military momenat celoj kolekciji pružila je Pat McGrath koja je modele našminkala ratničkim bojama s akcentom na neobičnim cat-eye očima, inspirisanim takođe Kabuki šminkom.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/