Sinoć se slavila moda u pravom smislu reči, a Menhetn su posetili poznati iz sveta mode, dizajna, umetnosti, filma, muzike koji su došli na tradicionalnu dodelu pretižnih CFDA nagrada.

Najvažniju nagradu za Najboljeg dizajnera ženske kolekcije odneo je Raf Simons, kome je pripala i nagrada za Najboljeg muškog dizajnera za kolekcije koje je predstavio unutar brenda Calvin Klein. Ovo je drugi put u istoriji CFDA nagrada da je jedan dizajner nagrađen i za Menswear i za Womenswear. Pre Rafa, daleke 1993. godine dupla statua je pripala nikom drugom nego Calvin Kleinu.  

Nagrada za najboljeg dizajnera aksesora pripala je Stuartu Veversu za Coach, dok su nagradu Swarovski za mlade talente dobili Laura Kim i Fernando Garcia za Monse. Nagrada za najboljeg internacionalnog dizajnera ove je godine očekivano otišla u ruke Demni Gvasaliji za Vetements i Balenciagu. Počasnu nagradu za životno delo dobio je Rick Owens dok je nagrada za modnu ikonu posthumno otišla Franci Sozzani.

Naravno, pored nagrada nas, kao i kompletnu modnu javnost je zanimao glamurozan crveni tepih po kom su prodefilovala neka od najpoznatijih lica modelinga, zatim iz sveta filma, televizije i muzike.

Ako nas pitate, posebnu nagradu za izgled dali bismo filmskoj divi Nicole Kidman koja je sinoć dodelila nagradu Rafu Simonsu odevena u glamuroznu crnu kreaciju Oscara de la Rente… 

Ali, krenimo redom. 

Elsa Hosk u kreaciji modne kuće Philosophy di Lorenzo Serafini

Imaan Hammam u teksas kombinaciji s popisom kuće Adam Selman

Mary Elizabeth Winstead u Lela Rose haljini

Na sledećoj strani pogledajte još odličnih red carpet izdanja:

PageBreak

Gigi Hadid u kreaciji modne kuće The Row 

Martha Hunt u modelu koji potpisuje Milly

Bella Hadid u moćnom pink blejzeru kuće Off-White

Nicole Kidman u haljini Oscar de la Rente

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/