Boom, Pitti Blooms! Pisalo je gde god da se okreneš. 

Vreme je bilo za 92. Pitti Immagine Uomo koji se širio po čitavom gradu. 

Temperature su bile tropske, što ljubitelje mode nije sprečilo da ponesu najrazličitije odevne kombinacije. 

Za sve one koji do sada nisu bili u prilici da saznaju, Pitti Uomo je najznačajniji događaj na svetu koji se bavi muškom modom u okviru predstavljanja novih, kako dizajnera tako i modnih brendova, kolekcija.

Centralno mesto zbivanja je tvrđava Fortezza da Basso, koja je sagrađena krajem 14. veka, u kojoj je od 13. do 16. juna predstavljeno čak 1,231 brendova. Osim centralne lokacije, Pitti se "širio" po celom gradu u vidu najrazličitijih dešavanja, koktela, promocija i žurki.

Tako je poznati japanski brend Yoshio Kubo u saradnji sa brendom Pokemon predstavio svoju kolekciju za proleće/leto 2018 kroz futurističku multimedijalnu instalaciju. Paralelno sa tim, Louboutin, francuski brend cipela organizovao je spotski događaj u samom centru grada, koji je za cilj imao povezivanje ekstremnih sportova, u ovom slučaju moto trke, sa modom. Zanimljivo je da je ova prezentacija bila otvorena za javnost, a neki od posetilaca su čak bili u prilici i da se oprobaju u vožnji motora. 

Veliki broj događaja bio je otvoren za javnost, pa sve što je bilo potrebno je da kupite kartu za određeni dan. Na taj način su se modni influenseri i selebritiji susreli sa ljubiteljima mode. 

Naravno, kao u uvek, uvek postoje događaji koju su skriveni od očiju javnosti. Oni su svima najzanimljiviji. 

Ove godine su to bile dve revije za koje se tražila pozivnica više, a ceo grad je samo o tome pričao. U pitanju su bili specijalni gosti Pittija, JW Anderson i Virgil Abloh koji su po prvi put predstavili svoje kolekcije za proleće/leto 2018. 

Ipak, ukoliko niste na spisku, prebolećete, jer je ovaj renesansni grad od kasnih popodnevnih časova otvarao vrata svih prodavnica, pa je bilo dovoljno da se samo šetate ulicama i uživate u novim kolekcijama, matineima i proseku.

Iako je fokus Pitti Uomo događaja bila muška moda, street style nije imao rodna ograničenja!

foto: Instagram / Ersan Erkut

Muškarci, žene i transgender osobe, su se nadmetale u kreativnosti svojih odevnih kombinacija. Bez obzira na činjenicu da li na sebi imaju komade brendova poput Loewe-a, Gucci-a, Balenciage ili OtherStories-a, Zare, svako je u svom stilu izgledao besprekorno i spremno za fotkanje.

A da ne bi sve ostalo samo na rečima, deo atmosfere sa ovogodišnjeg Pitti Immagine Uomo možete pogledati u nastavku.

Za fotografije u prilogu su zaslužni poznati berlinski fotografi Jakob Fleig i Ersan Erkut, koji su ustupanjem svojih fotografija sprečili "blamiranje" autorke fotografijama sa njenog lejm Canon aparata.

foto: Instagram / Ersan Erkut

foto: Instagram / Ersan Erkut

foto: Instagram / Ersan Erkut

Tekst: Jelena Ilić

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/