Uopšte mi nije jasno kako ranije nisam primetila potencijal muških brendova koji su u poslednjih, možda čak i deset godina, na rubu savremene umetnosti.

Ali hajde da počnemo iz početka...

Fashion week u Parizu se odigrao od 21. do 25. juna, i za razliku od onoga u Firenci prošle nedelje, ovom događaju su prioritet bili brendovi visoke mode. 

Dior kolecija za leto 2018, predstavljena je energijom nove generacije koju su poneli tinejdž modeli. Ispiracija za ovu kolekciju bilo je vraćanje Dior korenima – bela majica i crni sako, koji susreće seksualnu osvešćenost mladih muškaraca. 

Eksperimentisanje samopouzdanjem, lagodnošću i seksualnošću smo mogli da primetimo kako u bekstejdžu, tako i na travnatoj pisti kojojm su modeli prošetali.

Dior backstage / Foto: Jakob Fleig

Dior kolekcija leto 2018 / Foto: Ersan Erkut

Dior kolekcija leto 2018 / Foto: Ersan Erkut

Reklo bi se da za potrebe kolekcije proleće 2018, brend Cerutti 1881 ipak više bio "1984"! Tradicija zna da je đavo u detaljima, što je ovaj brend jasno pokazao formi demonstracije sile. Odmah smo primetili da je prvi red na reviji bio oduševljen prefinjenim ready-to-wear komadima.  Pleteni duksevi, logotipi i grubo krojene pantalone. Jednostavno i poželjno.

Cerruti 1881 backstage / Foto: Jakob Fleig

Cerruti 1881 backstage / Foto: Jakob Fleig

Cerruti 1881 backstage / Foto: Jakob Fleig

Šta dodati uz ime – Rick Owens? 

Pre par dana je na reviji ovog poznatog dizajnera, naturalizam susreo futurizam na stepenicama poznatog Palais de Tokyo. 

Apokaliptična atmosfera širila se od bekstejdža pa sve do piste kojom su prošetali Owens-ovi minioni. Komadi apstraktnih oblika, praktično obmotanih oko tela modela proizvodili su neki osećaj strahopoštovanja, a prljavština je bila primarna inspiracija ovog genija.

Rick Owens backstage / Foto: Jakob Fleig

Rick Owens kolekcija proleće/leto 2018 / Foto: Jakob Fleig

Fantastično!

Tekst: Jelena Ilić

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/