Samo što smo objavili vest da Bouchra Jarrar nije više na čelu kreative u Lanvinu, renomirana francuska kuća je lansirala novog kreativnog direktora! U pitanju je Olivier Lapidus (59) koji će prvu kolekciju za Lanvin prikazati za dva meseca, na PFW kada ćemo videti kolekcije za proleće/leto 2018.  

Moramo da priznamo da nas je ova brza zamena nekako šokirala i ubedila da je kuća odavno nameravala da se rastane sa marokanskom kreatorkom i palicu prepusti Olivieru koji ima nameru da Lanvin pretvori u "francuski Michael Kors" brend.

59-godišnji dizajner u svojoj biografiji ima dvogodišnji staž pri Balmain Homme liniji za muškarce, krajem osamdesetih, nakon kog je otputovao u Peking gde je radio za nekoliko kuća, ali ne samo modu, već i dizajn enterijera. Od 2003. godine radi za porodičnu liniju Maison Lapidus koju je osnovao njegov otac - Edmond Lapidus, daleko poznatiji pod imenom Ted čije unisex modele su tokom šezdesetih nosile Brigitte Bardot, John Lennon, Twiggy, Francois Hardy i mnogi drugi. Poslednje četiri godine, Lapidus je posvetio sopstvenoj liniji Creation Olivier Lapidus koja je mahom lansirala male, mini kolekcije od osam modela.

"Želimo dobrodošlicu Olivieru na mestu kreativnog direktora. Njegova kreativnost je u direktnoj liniji sa elegancijom koja je pratila kolekcije Jeanne Lanvin," rekla je Madame Shaw-Lan Wang, predsednica Lanvina. 

Imenovanje Lapidusa nije jedina promena unutar brenda. Kako navodi portal The Business of Fashion kompanija se seli iz svog sedišta Boissy d'Anglas HQ - inače prvobitnog ateljea Jeanne Lanvin u predgrađe Pariza gde su cene prostora daleko jeftinije i pristupačnije. 

"Velika je čast pridružiti se Lanvinu i ovm prilikom želim da se zahvalim Madame Wang koja ima samopouzdanja u mene i moje sposobnosti. Lanvin je najstarija francuska couture kuća koja je osnovana pre 130 godina.” 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/