Colette, renomirani pariski butik zatvara se nakon 20 godina! Šok, neverica i pitanje zašto?

"Kao što većina dobrih stvari mora da se završi, tako i mi nakon 20 divnih godina zatvaramo svoja vrata 20. decembra ove godine," stoji u saopštenju kompanije."Colette Roussaux je odlučila da je vreme da se posveti nečemu drugom, a Colette prosto ne može da funkcioniše bez Colette."   

Iz concept store-a potvrđeno je kako je Saint Laurent već u pregovorima da preuzme čuvenu lokaciju u Rue Saint-Honoré za svoj ekskluzivni butik - više od 740 kvadrata na tri sprata.

"Pregovori su već u toku i mi bismo bili presrećni kada bi jedna takva kuća sa fantastičnom istorijom, preuzela naš prostor. To bi takođe značilo da bi naši ljudi koji su ovde radili već godinama dobili priliku da nastave da rade za prestižnu kuću."

Butik koji je osnovan 1997. godine od strane Colette Roussaux, čija ćerka Sarah Andelman je proteklih nekoliko godina bila zadužena za vođenje concept storea ovog jutra je na instagram profilu podelio šokantnu vest u koju nam je teško da poverujemo. Zašto? Pa zato što je Colettte no1. butik svih modnih zaluđenika Grada svetlosti, ali i onih koji su u njemu gosti. To je ona kul adresa koja je puna atraktivnih, cakastih modnih komada, ali i detalja za kuću.

Andelman je uspela da mali butik Colette pretvori u modnu Meku sarađujući sa neobičnim, manje poznatim dizajnerima i brendovima, ali i atraktivnim šik dizajnerskim imenima kao što su Proenza Schouler, Mary Katrantzou i Rodarte čije capsule kolekcije su isključivo bile osmišljene za prodaju u ovom butiku.

Colette je postao poznat po vrlo nesvakdiašnjoj ponudi koja je obuhvatala i niche kameru, zatim suvenire u vidu cakastih šolja, zatim lude, dizajnerske majice ali i nezavisne, manje magazine pa i inkarnaciju Apple Watch-a. 

Početkom ove godine najavljena je saradnja sa švedskim brendom  - 'H&M Studio x Colette' linija koja bi u butiku trebalo da se nađe 21. avgusta s planom i očekivanjima da se rasproda za dve nedelje. Andelman je otkrila da će i sajt colette.fr prestati sa radom.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/