Članice kraljevskih porodica, supruge svetskih diplomata, političara i državnika, htele ne htele u fokusu su medija 24h i teško da mogu bilo šta da sakriju.. Naravno pored privatnog života, medije -posebno nas, najviše zanima čije kreacije nose dotične dame pa se tako vrlo često aktiviraju profili na društvenim mrežama koji se bave isključivo stilom prvih dama, princeza, kraljica i vojvotkinja! 

Mi smo tako tragajući za nekim vestima, slučajno pronašli White House Fashion (WHF), tviter nalog koji donosi iz minut u minut sve detalje o kombinacijama koje Melania i Ivanka Trump nose na zvaničnim i neformalnim događajima. Pomenuti nalog je nasledio poznatiji Instagram profil @whitehousewardrobe koji je bez objašnjena ukinut ovog vikenda.

WHW je pored fotografija, pratio i objave u medijima kao što su New York Times, Hollywood Reporter, USA Today i  Yahoo Style koje su se ticale vesti o prvoj dami Amerike i ćerci najmoćnijeg čoveka u SAD. Gašenje ovakvih profila nije redak slučaj jer većina njih ima običaj da objavljuje fotografije iz arhive Getty-a i ostalih foto agencija koje te slike naplaćuju papreno.   

“Ukoliko koristite slike neke poznate ličnosti na svom neprofitnom blogu o stilu, to je ok i vi ste zaštićeni ali ako na nekoj platformi zarađujete na osnovu tih fotografija, ugovor sa foto agencijom je neophodan ukoliko ne želite da vam stigne tužba ili ukidanje vašeg profila od strane mreže nakon pritužbi da "kradete"slike bez dozvole fotografa ili agencije. To niko ne želi jer je naplata za nezakonito objavljivanje od 750 do 150.000 dolara."  

Tako da ukoliko @whitehousewardrobe, nije imao deal sa Getty i ostalim, mora da je bio prinuđen da ukine nalog jer je na svom profilu nudio shopping linkove ka prodavnicama i dizajnerima čije kreacije su Melania i Ivanka nosile, dobijajući sigurno procenat od prodaje. 

White Fashion House takođe ima linkove ka prodajnim sajtovima, pa nismo sigurni koliko će se i on zadržati u internet životu, ali dok ga ima, ispratite njegove dnevne postove za "full inspiration by Melania and Ivanka Trump".

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/