Koju ste knjigu poslednji put uzeli iz biblioteke? Da li vam je tom prilikom nešto odvuklo pažnju - možda, poziv na književno veče ili dobra muzika iz ugla koju tiho pušta vaša bibliotekarka?

Da smo, mi ljubitelji mode, kojim srećnim slučajem uzeli knjigu ovih dana u kalifornijskoj Simi Valley biblioteci, bili bismo veoma iznenađeni. Naime, pored fantastičnih književnih ostvarenje, mogli bismo da vidimo i zanimljive kreacije napravljene od papira. 

O čemu je zapravo reč?

Bibliotekari Tami Troutt i Michael Whitehead su došli na genijalnu ideju da naprave modnu kreaciju, načinjenu od kopija knjiga, tačnije listova i naslovnih strana. Kopije knjiga koje su koristile su zapravo posvećene snažnim ženama ili su ih napisale jake, inspirativne dame. 

Cilj je bio jasan - približiti knjige, čitanje kroz modu mlađoj čitalačkoj publici. 

Troutt i Whitehead su načinile haljinu i nazvale je "Girl dress".  

Sudeći po fotografijama veoma ju zanimljiva - u pitanju je duga kreacija, veoma bajkovita. Različita obrada papira (sečen u obliku srca, deteline, pužića) i til daju jedan red carpet look. Sigurni smo da bi pevačica Bjork bila oduševljena, jer odgovara njenom modnom senzibilitetu, ali pre svega se  nadamo da će simpatične bibliotekarke uspeti u svojoj nameri i privući mlađu publiku koja je još uvek zaluđena mobilnim i kompjuterskim svetom. 

Posetioci će moći da uživaju u fashion ostvarenju do 4. avgusta, a u nastavku možete videti deo zanimljivog projekta. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/