Zvezda modelinga i polusestra Kim Kardashian, Kendall Jenner izazvala je žustru raspravu na društvenim mrežama. Povod raspravi bila je odluka modnog magazina The Daily Front Row da mladoj manekenki dodeli priznanje za modnu ikonu decenije.

Priznanje će joj biti uručeno na dodeli nagrada "Fashion Media Awards" koja će se održati u sklopu nadolazećeg NYFW-a koji startuje 7. septembra.

Puno je razloga zbog kojih kritičari smatraju kako je priznanje trebalo otići u ruke neke druge žene. Pre svega izdvajaju činjenicu da Kendall ima samo 21 godinu i da pre 10 godina sigurno nije nosila odevne kombinacije kojima je pomerala granice mode.

Mnogi smatraju da ni njeno sadašnje odevanje nije dovoljno zanimljivo ili posebno te da, bez obzira na veliki stilski napredak, jednostavno ne zaslužuje da se naziva modnom ikonom.



Međutim, ekipa Daily Front Rowa čvrsto stoji iza svoje odluke.

"Živimo u digitalnom veku i Kendall ima ultimativan stilski uticaj na mlade. Više nego ikad digitalna generacija okreće se prema društvenim mrežama i Kendall ima 83 miliona vernih pratilaca na Instagramu od kojih mnogi imitiraju njen stil. Kendall je osvojila srca vodećih modnih magazina, fotografa i brendova. Modna je ikona jer je neko ko utiče i kreira izgled generacije, a Kendall ima veliku uticaj na njihov stil. Važno je napomenuti da ju je modna Biblija "Vogue" prozvala modelom generacije i stavila je na naslovnicu septembarskog broja u 2016. godine," rekao je za Huffington Post njihov PR.

Kakav je vaš komentar? Da li je Kendall zaslužila ovo priznanje? Ako nije, kome biste vi dodelili isto?

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/