Ako kažemo da je Instagram svojevrsna institucija kada su u pitanju društvene mreže, verovatno nećemo pogrešiti, s obzirom na to da tako razmišlja većina zagriženih korisnika, a mnogo ih je.

Kada je u pitanju uvođenje nekih novih opcija, kao i u slučaju Facebooka poneki negoduju, dok drugi jedva čekaju da oni stupe na snagu.

Prva je vezana uz opciju praćenja. Dakle, uskoro ćete moći da vidite ko vas prati, a ko ne i to već na prvi pogled profila koji vas po tom pitanju interesuje. 

Na ovu vest moramo dodati: Konačno!

Naime kada odete na profil određene osobe, na njemu će stajati oznaka na kojoj piše da li vas prati "Follows you". Sada to trenutno možete ustanoviti samo ukoliko skrolujete po listi sopstvenih pratilaca, ne biste li ustanovili prati li vas ta osoba ili ne. 

Samo nam nije jasno zašto im je trebalo toliko da uvedu ovu opciju, jer to je nešto što apsolutno svakoga interesuje.

Druga opcija vezana je za Stories. Ako želite postaviti neki Stories iz svoje galerije na telefonu, važilo je pravilo da sadržaj ne sme biti stariji od 24 sata, ali sada će se to vremensko ograničenje produžiti. Tako ćete na Stories moći da postavite fotku ili video koji su nastali u poslednjih nedelju dana. 

Treća opcija koja je prilično diskutabilna jeste redizajn samog izgleda galerije korisnika, odnosno takozvani grid.

Trenutno u jednom redu vaše galerije mogu biti pozicionirane tri fotografije, no čini se da bi se to sada moglo povećati na četiri fotografije u jednom redu. Ovaj novitet još nije potvrđen, ali neki izvori tvrde kako je to vrlo izgledno jer se opcija navodno testira.

Izvor: buro247.hr/Elle.rs

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/