Videli smo brojne komade koje bismo rado posedovali, neke fatastične revije, spektakularne krojeve, pa čak i trenutke za pamćenje - setimo se izlaska na pistu Cindy, Naomi i ostale ekipe iz 90-ih, a to su i devojke iz naredne supermodel epohe koje su prošetale na Balmain reviji.

Ipak, nakon svakog od ovih događaja dolazilo je ogromno zatišje.

Iz današnje perspektive, čini nam se da je u pitanju bilo zapravo zatišje pred buru.

Ne naročito veliku, ali svakako vrlo značajnu!

Čuvena avenija Champs-Élysées u nedelju je pretvorena u veliku modnu pistu i to javnu, otvorenu za sve poestioce koji su se tu zatekli.

Neobičnu reviju odžala je jedna od najpoznatijih francuskih kozmetičkih kuća L’Oreal.

Noseći modele različitih modhnih dizajnera koji su učestovali na Nedelji mode, pistom su među manekenkama, prošetale i fantastične Jane Fonda i Helen Mirren.

Kako su izgledale legendarne glumice pogledajte na sledećoj stranici:

PageBreak

Jane Fonda pistom je prošetala u dugoj haljini sa moćnim printom tamno narandžastih i crnih tonova, koji su podsećali na animal print, dok se sama kreacija najviše isticala ženstvenom siluetom koju inače ističe kroj ove haljina, koja je vrlo zavidno izgledala na 79-godišnjoj filmskoj divi.

Iako je Jane izmamila posebne ovacije, Helen je nekako izgledala kao iskusan model koji iza sebe ima pa minimum 100 revija. 

Obukavši sive široke kilote sa diskretnim tartan printom, te u paru sa belom košuljom koja se isticala rukavima sa karnerima i na kraju teget mantilom sa belim šavovima, Helen je demonstrirala kako izgleda viskoa elegancija sa dozom originalnog ličnog pečata.

Poseban detalj koji je 72-godišnja glumica ponela bio je štap za pridržavanje koji je nosila na ramenu, ali i vreći ga znalački.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/