Paul Andrew imenovan je za kreativnog direktora ženske linije u Salvatore Ferragamu. Britanski dizajner je do sada obavljao posao glavnog kreatora ženske obuće u italijanskoj kući, i to od septembra 2016.

"Paul poseduje tu dinamičku viziju za sve Ferragamo žene, i nju je demonstrirao sa kristalnom preciznošću i uspehom u našoj liniji obuće tokom ove godine", izjavio je Eraldo Poeltto, CEO kompanije. "Paul ima osećaj za glavni dnk brenda i estetiku kuće. Vrlo sam uveren da će Paul uspeti da svoju kreativnost iskoristi za dobrobit i modernizaciju našeg brenda ne narušujući identitet kuće."  

Kao kreativni direktor brenda Paul će imati priliku da uspeh brenda poznatog po kožnim aksesoarima i cipelama podigne na viši nivo sa odevnim kolekcijama koje će odgovarati glavnim kriterijumima Salvatorea Ferragama.

"Presrećan sam što mi je ukazana ovakva šansa. Moja saradnja sa brendom je do sada bila više nego sjajna i uveren sam da ćemo zajedno Ferragamo i ja samo doprineti da stvorimo jedan moćan identitet kuće", rekao je Paul povodom imenovanja. 

Andrew je pre pokretanja sopstvene kuće radio za Calvin Klein i Alexander McQueen, da bi svoj brend osnovao 2013. Od tada, Paul je dobio nekoliko značajnijih modnih nagrada, između ostalih i CFDA Fashion Fund Award (2014.) i  CFDA Swarovski Award za Accessory Design (2016.)

Debitantska ženska kolekcija Paula za Ferragamo, i to za sezonu jesen / zima  biće predstavljena u februaru.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/