Bradavice koje se vide ispod prozirne odeće, duboki šlicevi koji otkrivaju karličnu kost, seksi tange koje namerno vire ispod haljine - celebrity dame su pokušavale na sve moguće načine da privuku pažnju na Oskarima, u Kanu, na Zlatnim globusima i ostalim red carpet događajima.

Ali čini se da je tim trendovima došao kraj.

Prorezi u predelu struka nova su erogena zona! Senzualan seksi detalj na haljini koji otkriva mali delić tela, novi je must have za crveni tepih. To nam je demonstrirala Gigi Hadid pre nekoliko noći kada se pojavila u njujorškom izlasku, odevena u Prabal Gurung kreaciju iz prolećne kolekcije, svetlucavo žutog (kanarinac yellow) lame momenta, spremna da pokori bilo koji događaj.

Pripijena uz telo, sa karnerima, haljina je istakla Gigino vitko, zategnuto telo, dok su detalji u vidu proreza tek malo zagolicali maštu.  

Pre 15 godina Sheryl Crow pokušala je da na Grammy nagradama "provuče" ovaj trend, odevena u žutu Roberto Cavalli haljinu koja je imala poveći prorez oko struka i u predelu stomaka, opšiven svetlucavim šavom. Pre nje, Tom Ford je u Gucci kolekciji za jesen 1996., imao seksi beli look sa ovalnim prorezom i metalik detaljem.

Ali niko od njih nije Gigi Hadid, devojka koja šta god da obuče lansira odmah u samo orbitu trendova, te tipujemo da će njenom žutom haljinom startovati novo poglavlje u kreacijama koje dominiraju na crvenom tepihu. 

"Haljina treba da imponuje telu, ali i da bude minimal. Ovim detaljem, otkrivate taman koliko i treba, a držite fokus na seksi struku koji je možda najženstveniji deo svake dame", izjavila je Alexandra Gurvitch, specijalni stručnjak tržišta u Vogue-u, koja takođe smatra da je ovakav kroj, top trend za crveni tepih, napomenuvši kako su slične modele imali Loewe, Gurung i Marques Almeida u svojim novim kolekcijama. 

Loewe i Marques Almeida (foto: Profimedia)

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/