Masovan odlazak dizajnera sa Njujorške nedelje mode nastavlja se. Nakon što su NYFW napustila imena poput Proenza Schouler, Altuzarra, Public School, Rodarte, Thom Browne, ali i Tommy Hilfiger i Victoria Beckham, koji će najnovije kolekcije prikazati u Milanu i Londonu, prvu stanicu "Velike četvorke" napustio je i Alexander Wang.

Jedan od najvećih imena njujoške modne scene prikazaće još samo jesenju kolekciju na februarskom izdanju. Nakon toga dizajner planira da svoje nove kolekcije predstavi u junu i decembru, van svih pravila i rasporeda. 

"Verujemo da će naši kupci imati više koristi od novog sistema koji uvodimo. Novi trendovi traže i novi raspored, novi koncept," izjavila je Lisa Gersh, CEO brenda za WWD.  

Tako ćemo u novom konceptu imati princip po kome će kolekcije predstavljene u junu naći se u prodavnicama između oktobra i marta, dok će decembarska revija biti dostupna i u prodaji između aprila i septembra.

Ovaj iznenadni potez dizajnera čije su after žurke imale epitet slavnih i haštag #wangfest, dovodi u pitanje dalji status i reputaciju Njujorške nedelje mode. Upravo zbog toga i CFDA koja je glavni organizator i selektor NYFW razmatra da napravi letnju i zimsku verziju, odnosno da raspored revija pomeri za jun i decembar ili za jul i januar.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/