Koliko god voleli street style kombinacije i RTW izdanja, ipak ništa ne može tako da nas impresionira i takne kao jedan vanvremenski couture komad urađen od tila, svile, ukrašen perlicama i vezom. 

Tokom modne istorije, nizali su se modni komadi ovog tipa, oduzimali dah svojom pojavom, ali su i postajali muzejski eksponat i prava remek-dela primenjene umetnosti. 

Zahvaljujući osnivačima platforme Visionaire, Ceciliji Dean Jamesu Kaliardos, kao i reditelju Ahmedu Ibrahimu, imamo priliku da zavirimo u couture atelje dizajnerke Celie Kritharioti koja je kreativna direktorka jedne od najstarijih modnih kuća u Grčkoj osnovane 1906. godine. 

Bitna mantra u Celinom radu je poštovanje tradicije i starih zanata, te već na početku VIDEA možemo da vidimo grupu starijih dama kako vezu i šiju perle i šljokice na platna. 

U nastavku toplo vam preporučujemo da pogledate video koji govori o nastanku komada visoke mode, prevashodno venčanica i haljina.   

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/