Skoro dvadeset godina posle smrti velikog Giannia Versacea, poznata španska glumica dobila je jedinstvenu šansu da na velikom platnu odigra lik njegove sestre, Donatelle Versace u seriji American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace.

Kada je uloga Donatelle Versace bila data španskoj tv zvezdi nije bilo sumnje da će se Penelope snaći u ulozi provokativne, smele i iskrene Italijanke koja je nakon tragične smrti slavnog brata preuzela njegovo višemilionsko carstvo koje je i tada bilo dirigovano unutar porodice. 

Pričamo ipak o možda i najuspešnijoj i najboljoj španskoj glumici u istoriji svetske kinematografije koja je ostvarila maestralne uloge u filmovima Non ti muovere, Volver, Vicky Cristina Barcelona, Broken Embraces....

Triput nominovana za prestižnu nagradu Američke filmske akademije, Cruz je konačno trijumfovala 2009., kada je Oskarom nagrađena za sporednu ulogu u filmu Vicky Cristina Barcelona.

Upravo zbog toga niko nije sumnjao da će se lepa i atraktivna Špankinja dokazati i u ovoj mini seriji koju Penelope intenzivno ovih dana promoviše širom sveta. Svesni da je Cruz mamac za publiku ali i dama čijih pet minuta i dalje traje, ekipa magazina PORTER snimila je sa Cruzovom fenomenalan editorijal, omaž modi iz osamdesetih i kreacijama italijanskih kuća.

Iza objektiva našao se Cedric Buchet, dok je za stajling bila zadužena Barbara Martelo koja je špansku glumicu obukla u široku tufnastu bluzu, čipkanu bluzu i baggy crvene svilene pantalone, teget kombinezon i malu crnu haljinu sa prozirnim tufnastim rukavima i karnerima.  

Za potrebe editorijala, urađen je i intervju u kom se Penelope osvrnula na aktuelnu seriju, #MeToo inicijativu i sopstvenu frustraciju unutar filmskog sveta. Prenosimo vam samo najzanimljivije delove...

PageBreak

Trenutak kada je zatražila blagoslov od Donatelle za ulogu: Prišla sam joj i otkrila kakvu tremu imam jer osećam neizmerno poštovanje prema onome što ona i kuća Versace predstavljaju. A ona mi je na to rekla: ako se već snima ta priča, vi ste jedini koji će uspeti da me odigra, i ja sam presrećna što je upravo vama ukazana ta čast. Njene reči su mi dale vetar u leđa i ohrabrile me. Mislim da je Donatella osetila u mom govoru da svemu ovome pristupam s velikim poštovanjem. 

O #MeToo aktivaciji: Promena mora da se desi, i to ne samo u filmskoj industriji, već svugde gde su žene pod presijom i stalno dovedene u neprijatne situacije. Ovo ne sme da se pretvori u samo još jednu vest, već mora da postane globalna inicijativa za dubokom, sistemskom promenom.    

O frustraciji unutar filmskog sveta: Još kada sam bila u dobi od 25 godine novinari su umeli da me pitaju da li se bojim starenja?! To je užasno i ludo pitanje, posebno kada ga uputite mladoj glumici koja je tek počela da dobija velike uloge, pritom niti jedan od tih novinara ne seti se da to isto pita nekog glumca. Ali filmska industrija je nemilosrdna i ona takođe plasira taj ideal večno mlade žene. To je takođe ta presija o kojoj pričam i koja mora definitivno da nestane."

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/