Još na samom staru Gigine karijere, modni fanovi komentarisali su negativno izgled manekenke. Tada su smatrali da ima suviše kilograma za osobu koja se profesionalno bavi modelingom i ove stavove vrlo su otvoreno izražavali ispod njenih postova.

Da bi sada, tokom aktuelnog Fashion Week-a većina njih zapazila kako je Gigi postala suviše mršava.

Takođe, njenu mršavost su opet vrlo otvoreno (i bez srama) komentarisali izuzetno negativno, povezujući njen izgled sa burnim manekenskim životom, te korišćenjem alkohola i narkotika.

Upravo taj deo upornih negativnih komentara koji su zapljuskivali njene fotografije na društvenim mrežama, bio je kap koja je prelila čašu i ono što je naposletku isporovociralo poznatu manekenku.

Gigi je vidno frustrirana u nekoliko postova obrazložila svoj stav na ovu temu, ali se čak i opravdala otkrivši da su lekari godinama pokušavali da shvate šta nije u redu sa njenim metabolizmom, te da bi naposletku otkrili kako je u pitanju hašimoto sindrom, bolest koja je vezana za hormone i koja prozrokuje u nekim slučajevim otečenost, kao i variranje telesne težine.

Takođe, manekenka je istakla da više nema nameru da objašnjava zbog čega njeno telo izgleda onako kako izgleda, naročito ne onima koji smatraju da se ono ne uklapa u određene standarde lepote, te izričto podvukla da je ne stavljaju u koš sa zavisnicima.

U narednom postu istakla je kako bi ljudi trebalo malo više dapokažu empatiju ka drugima i da razmisle o činjenici kako gledajući postove drugih na društvenim mrežama, ipak ne mogu znati čitavu priču koja iza istih stoji, te da svoju energiju bolje iskoriste u pozitvnom aspektu koji će usmeriti ka onima kojima se dive, no što će biti okrutni prema njima.

Kada uzmete u obzir ove poprilično ozbiljne izjave, nije uopšte čudno što je danima, pa sada već i nedeljama nakon ovog skandala, Gigi i dalje pod uticajem događaja koji su je očigledno vrlo potresli.

Tako se na sinoćnoj Fendi reviji u Milanu, poznata manekenka pojavila u društvu svoje sestre, iako su outfiti obe manekenki bili zapaženi, kao što je i uglavnom slučaj, jedan detalj koji je ponela Gigi ukrao je svu pažnju.

Naime, manekenka je ponela poprilično statamenat aksesoar.

U pitanju je clutch torbica iz koje je (sasvim sigurno sa nemerom) virio njen mobilni telefon, na lijoj poleđini je bila zalepljena bela nalepnica na kojoj je crnim slovima pisalo: "Društvene mreže ozbiljno ugrožavaju vaše psihičko zdravlje".

Ne možete sa njima, ali ne možete ni bez njih.

Zar ne?