Kolekcija H&M Studio za proleće/leto 2018 predstavljena je sinoć u prostorijama MINI studija beogradskoj modnoj publici - urednicima, novinarima, stilistima, blogerima kao i brojnim javnim ličnostima, među kojima su bili Sara Jovanović, Marija Bergam, Raša Bukvić, Maja Uzelac, Nada Macanković, Bojan Janić, Ashok Murty, Miloš Nadaždin, Duška Jovanić, Petar Janošević, Nenad Radujević i drugi...

Gosti su imali priliku da premijerno pogledaju ekskluzivnu žensku kolekciju inspirisanu urbanom gracioznošću i unutrašnjim minimalizmom Japana, na kojoj je radio specijalni tim H&M dizajnera.

Ovogodišnja kolekcija za proleće/leto predstavlja fuziju čistih silueta, sa ponekim komadom idealnim za posao. Odeća je u printovima, dominantne su žive boje, tunike se nose preko pantalona, krojevi su utilitaristički, a pleteni džemperi imaju stav.

To je potpuno nov, boemski i svež minimalizam u kombinaciji sa dozom šika.

Od modnih dodataka posebno se izdvajaju sandale koje se vezuju oko zgloba, sa malom potpeticom i nitnama, kao i velike, viseće minđuše od štrasa. U kolekciji dominiraju materijali poput žakarda, mešavine pamuka i svile, recikliranog poliestera, viskoze i vune, a od boja prisutne su zelena, crvena, žuta, teget, crna i bela.

Duška Jovanić i Danilo Drobnjak

"Ova kolekcija slavi energičnost žena - od osnovnih boja, preko jednostavnog kretanja tkanina i silueta do upečatljivih printova, što je definitivno afinitet urbanog okruženja. Sa druge strane, postoji i želja za prirodom, nepretencioznim načinom života. A možemo imati oboje, naravno, jer to je lepota modernog života ", kaže Pernila Vohlfart, direktorka dizajna u H&M-u.

Ana Ostojić i Sonja Pavlica

H&M Studio kolekcija za proleće/leto 2018 svetsku premijeru imaće na Nedelji mode u Parizu 28. februara, a ljubitelji ove linije imaće priliku da na zvaničnom Instagram profilu H&M-a uživo prate reviju koja počinje u 22 časa.

Ašok Murti

Adela Damjanović

Miloš Nadaždin

Marija Bergam i Raša Bukvić

Nenad Radujević

Kolekcija će biti dostupna u H&M prodavnici u Knez Mihailovoj ulici od četvrtaka 1. marta. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/