Barbie lutke već 58 godina inspirišu devojčice i upoznaju ih sa trendovima u svetu mode i lepote. Nedavno čuvena kompanija Matel koja stoji iz lika prve Barbie lutke, odlučila je da promeni pravac proizvodnje i dizajna.

Ne bi li bolje razumeli potrebe svojih potrošača, kao i samog društva, kompanija Matel je napravila ozbiljno istraživanje, koje je podrazumevalo anketiranje 8.000 majki.

Ispostavilo se da je čak 86 odsto njih zabrinuto kakvim su uzorima u društvu njihove ćerke izložene, te je kompanija kreirala 17 lutaka čiji izgled je zasnovan na pravim, inspiršućim ženama.

"Devojčice su se Barbirkama oduvek igrale raznih uloga, tako da smo sada vrlo uzbuđeni što ćemo ukazati na značajne uloge u društvu pravih žena, sa kojima će ove devojčice moći da se poistovete i daju im inspiraciju da postanu sve što žele", izjavila je Lisa McKnight, predsednica i generalna menadžerka Matel kompanije.

Svaka od ovih inspirišućih lutaka dolazi sa edukativnim informacijama o raznim ženama koje se oblikovale današnje društvo.

Među novim Barbikama nalaze se čuvena meksička slikarka Frida Kahlo, prva žena koja je avionom preletela okean Amelia Earhart, plus-size model i aktivista Ashley Graham, poznata svetska kuvarica Hélène Darroze, poljska novinarka i reporterka Martyna Wojciechowska i mnoge druge zanimljive i uspešne žene.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/