Satirično, smešno i smelo, mnogi će pomisliti kada kada budu skrolovali po jednom zanimljivom profilu, čiji je predmet moda, ali u malo drugačijem smislu. 

Iako mediji još nisu otkrili ko stoji iza komičnog Instagram profila @itsmaysmemes, koji u fokus stavlja oversize jakne, oduševljeni su idejom da se neko poigrao na ovaj način sa modom i aktuelnim trendovima.

U centru profila nisu tek tamo neke obične jakne, već puffer komadi koji su prošli kroz photoshop filter i naglšeni su, pa možemo reći na kub. Naravno, vešti admin je učinio da street style zvezde na fotografijama deluju veoma sitno i komično, a jakne veće od automobila koji se nalazi  neposrednoj blizini. 

Za inspiraciju mahom se poslužio Balenciaginim komadima, koji u svojoj estetici neguju prenaglašenost, ali je osnivač @itsmaysmemes ipak otišao korak dalje. 

Naime, jasno je da je inspiraciju pronašao u čuvenoj sceni iz serije Friends kada je Joey Tribbiani koga tumači Matt LeBlanc obučen u nekoliko slojeva košulja, sakoa i jakni postavio pitanje: "Da li mogu još nešto da obučem?"

Ovaj frejm je na drušvenim mrežama već više puta iskorišćen da se ismeju Balencagine kolekcije, ali očigledno bezuspešno, jer su samo dobile još više na popularnosti. 

Ipak, videćemo da li će komične fotografije @itsmaysmemes izazvati smeh ili će pronaći odgovor na pitanje - kuda je krenula street style kultura, jer sudeći po komentarima ispod slika, pratioci i nisu baš tako oduševljeni. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/