Kupovina štikli može biti riskantna, jer u tom kratkom vremenu, koliko traje isprobavanje obuće u prodavnici, ne možemo da znamo hoće li nam štikle biti udobne. Rešenje postoji jer našli smo trik koji će vam u 2 sekunde otkriti hoće li štikle biti udobne. 

Da biste zaključili hoće li vam štikle biti udobne, ne morate čak ni da ih probate! Naime, to možete da saznate i samo gledajući cipele, a sve što vam treba je lenjir. Udaljenost između đona i pete otkriće vam jesu li štikle udobne. 

Ako je udaljenost između đona manja od 7,5 centimetara, cipele vam neće biti udobne, bez obzira na visinu pete. Što je udaljenost kraća, to je veći nagib i veća težina na nožnim prstima, a time i veća neudobnost i bol.

Dakle, ako želite da nosite udobne cipele na potpeticu, kupite one kod kojih ova udaljenost iznosi najmanje 7,5 centimetara.

Foto: Profimedia

Ako naručujete cipele preko interneta i ne možete ih fizički izmeriti, možete da ih izmerite na ekranu računara i uporedite sa drugim cipelama na visoku potpeticu na stranici. Štikle s većom udaljenosti od đona do potpetice biće udobnije, a one s manjom udaljenosti bolje je izbegavati.

Izvor: Zadovoljna

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/