U improvizovanoj scenografiji koju su činili more, marina, ogroman brod u pariskom Grand Palaisu, nemački dizajner Karl Lagerfeld predstavio je Resort 2019 kolekciju ispred luksuzne modne kuće Chanel. 

Gospodin Lagerfeld je za ovu kolekciju do tančina istražio francusku rivijeru, morsku atmofseru i modu prikladnu za plažu, pridržavajući se DNK kuće koja svoje kreacije bazira na eleganciji, ženstvenosti i šiku. 

Plejada najpopularnijih manekenki današnjice Gigi i Bela Hadid, Stella Maxwell, Adut Akech i druge, samouvereno su nosile prugaste pantalone, bluze i blejzere ravnog kroja, "I" siluete haljina, kropovane majice, bele i ružičaste čarape, ravnu obuću kao i nezaobilazne beretke.


Dizanjer je ostao veran tvidu, kašmiru, svili i pamuku, beloj i plavoj boji, ali i predimenzioniranom nakitu i rukavicama bez prstiju koje i sam nosi. 

Celokupna kolekcija je ocenjena kao veoma eklektična i svojevrsan je omaž ženstvenosti koje je isticala Coco Chanel, ali i modnoj dekadi osamdesetih koja se poklapa sa Karlovim dolaskom u ovu prestižnu francusku kuću. 

Ipak, među mnogima i dalje vlada utisak da je Karl spreman za penzionisanje i prepuštanje kormila nekom novom i mlađem kreatoru koji bi francuskoj kući doneo prekopotrebnu svežinu, inovativnost i promenu.  

Pogledajte u nastavku najzanimljivije modele sa revije:

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/